Mesleki Gelişim ve Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu

Yabancı Diller Yüksekokulu, 2020 yılında kurulan Mesleki Gelişim Koordinatörlüğü bünyesinde, yüksekokul akademik personelinin mesleki gelişimini destekleyerek, eğitim kalitesini en üst seviyeye taşımayı ve öğrencilere en iyi yabancı dil eğitimini sunmayı amaçlamaktadır. Bu hedef doğrultusunda, kendi içimizde ve dışarıdan uzman eğitmenlerin katılımıyla çeşitli hizmet içi eğitim etkinlikleri düzenlemekteyiz.

Neden Sürekli Hizmet İçi Eğitim?

Eğitimin sürekli değişen ve gelişen dinamik yapısı, öğrencilere en nitelikli eğitimi sunabilmek için akademik personelinin de bu değişime ayak uydurmak adına sürekli kendini geliştirmesini gerekli kılmaktadır. İşte bu noktada, Mesleki Gelişim ve Hayat Boyu Öğrenme Komisyonumuz, yüksekokul personelimizin güncel pedagojik yaklaşımlar, dil öğretimi yöntemleri ve teknolojik yenilikler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayarak, eğitim standartlarımızı yükseltmeyi hedeflemektedir.

Hizmet İçi Eğitim Etkinlikleri

Yabancı Diller Yüksekokulu olarak, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış eğitmenlerin katkılarıyla zenginleştirilen bir dizi hizmet içi eğitim etkinliği düzenlemekteyiz. Bu etkinlikler arasında:

1. Yabancı Dil Öğretimi Yöntemleri: Güncel dil öğretim yaklaşımları, öğrenci merkezli eğitim, dil öğrenme motivasyonu ve etkili sınıf yönetimi gibi konularda uzman eğitmenler tarafından sunulan sunum, eğitim ev atölye çalışmaları.

2. Dil Teknolojileri ve Eğitimde Yenilikler: Dil öğretiminde dijital araçların etkin kullanımı, çevrimiçi kaynaklar ve sanal sınıf ve yapay zeka uygulamaları hakkında verimli bilgi paylaşımı ve uygulamalı eğitimler.

3. Kültürlerarası Eğitim: Yabancı dil öğretiminde kültürel farkındalık ve etkileşim, farklı kültürlerin etkili bir şekilde iletişimine odaklanan seminerler.

4. Öğrenci Değerlendirme ve Geribildirim: Eğitim süreçlerinde etkili ölçme-değerlendirme yöntemleri ve geribildirim stratejileri hakkında atölye çalışmaları ve interaktif oturumlar.

Yapılan etkinliklerden bazıları (Görüntülemek için lütfen tıklayınız):

Sıra No

Ünvanı / Adı Soyadı