“Yabancı Dil Eğitiminde Materyal Geliştirme ve Ölçme Değerlendirme Süreçlerinde Yapay Zeka” Konulu Eğitim Toplantısı

20 Eylül 2023 tarihinde, Yabancı Diller Yüksekokulu, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Gökhan HINIZ'ın koordinatörlüğünde düzenlenen "Yabancı Dil Eğitiminde Materyal Geliştirme ve Ölçme Değerlendirme Süreçlerinde Yapay Zeka" konulu eğitim toplantısı Yabancı Diller Yüksekokulu personelinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, yapay zeka teknolojisinin yabancı dil eğitimi alanındaki potansiyeli ele alındı ve dil öğrenme süreçlerinde nasıl kullanılabileceği detaylı bir şekilde incelendi.

İki oturumdan oluşan eğitim toplantısı, Öğr. Gör. Dr. Gökhan HINIZ tarafında yapılan sunumla başladı. Sunumda, yapay zeka teknolojisinin dil öğrenme materyali geliştirme ve öğrenci performansını değerlendirme süreçlerinde nasıl yardımcı olabileceği üzerine önemli bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, yapay zeka destekli öğrenme materyallerinin nasıl oluşturulacağı ve kullanılacağına dair örnekler sunuldu.

Sunumun ardından Yabancı Diller Yüksekokulu personeli, bilgisayar laboratuvarında uygulamalar yaparak yapay zeka destekli dil öğrenme araçlarını yakından deneyimleme fırsatı buldu.