Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2024-2025 Akademik Yılı YDYO İngilizce Hazırlık Programı Oryantasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

YDYO İngilizce Hazırlık Programı Oryantasyon Toplantısı 19.09.2024 Perşembe Günü 10:00 -12:00 saatleri arasında Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Troia Kültür Merkezinde İngilizce Hazırlık Öğrencileri ve YDYO akademik personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Oryantasyon Programı YDYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sedat BECEREN’in açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Öğr. Üyesi Sedat BECEREN günümüzde Yabancı Dil öğrenmenin önemi, YDYO idari yapısı, birimleri, hazırlık program ve işleyişi, internet sayfası,  kur sistemi, öğrenci el kitabı, sınıf danışmanları, dersler, ders kitapları, ölçme değerlendirme kriterleri ve Üniversitemiz ve Yüksekokulumuzun kalite süreçleri konularında öğrencilerimize bilgi verdi.

Program, Üniversitemiz Psikolojik Danışmanı Öğr. Gör. Cumhur ÇIRNAZ’ın konuşmasıyla devam etti. Öğr. Gör. Cumhur ÇIRNAZ, öğrencilerimizin üniversite yaşamına uyum süreci, bu süreçte karşılaşılan zorluklar ve bu zorlukların nasıl üstesinden gelinebileceği hakkında tavsiyelerde bulundu.

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Dilara KARAKOÇ ve Esin AKAR’ın Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi'nin sunduğu imkan ve fırsatlara ilişkin bilgi vermesiyle sürdü.

Oryantasyon Programı, YDYO İngilizce Hazırlık Eğitimi Birimi Öğr. Gör. Nurtekin CURA’nın ‘Oryantiring Etkinliği’ hakkında bilgilendirmesi ve soru-cevap kısmıyla sona erdi.