Aday Öğrenci Bilgi Paketi

Sevgili Aday Öğrenciler,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'na hoş geldiniz!

Yabancı Diller Yüksekokulu, üniversitemizin fakülte ve yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerine İngilizce Hazırlık, Zorunlu Yabancı Dil ve Mesleki Yabancı Dil derslerinin verildiği, mezun vermeyen bir akademik birimdir.

İngilizce Hazırlık programı eğitim dili %30 ve %100 İngilizce olan bölümler için zorunlu bir programdır. Bir akademik yılı kapsayan İngilizce hazırlık programında haftalık 20 saat ders verilmektedir. Eğitim dili Türkçe olan bazı bölümler için kontenjan dahilinde isteğe bağlı hazırlık programı da sunulmaktadır. İsteğe bağlı hazırlık programı kontenjan ve derslik imkanları doğrultusunda çevrimiçi (online) olarak da verilebilmektedir.

Aşağıda, yüksekokulumuz hakkında başlıca bilgileri içeren içerikler yer almaktadır. Öğrenci el kitabımız, yüksekokulumuz ve İngilizce hazırlık programımızın işleyişi hakkında ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sunmaktadır.

Ayrıca, iletişim bilgilerimiz üzerinden bize ulaşarak sorularınızı iletebilirsiniz.

İlgili içeriği görüntülemek için lütfen tıklayınız:

2023-2024 Akademik Takvimi

Öğrenci El Kitabı