Zorunlu Yabancı Dil Dersi (YDİ-1001) Muafiyet Sınavı ve Uzaktan Eğitim Sistemine Kayıt

Bu ilan hazırlık programı öğrencilerini kapsamamaktadır. İlan içeriği fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokul programlarında birinci ve ikinci yarıyılda alınan Zorunlu Yabancı Dil Derslerine (YDİ-1001-YDİ.1002) yöneliktir!

Sevgili Öğrenciler,

2023-2024 akademik yılında Zorunlu Yabancı Dil Dersi uzaktan eğitim yöntemi ile Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevimiçi (online) olarak işlenecektir. Sınavlar ise yüz yüze yapılacaktır.

Aşağıdaki linkte yer alan video ve yazılı anlatım adımlarını takip ederek öncelikle bir Microsoft Teams hesabı oluşturmanız ve uygulamayı bilgisayar veya mobil cihazınıza kurmanız gerekmektedir.

Ardından ekipler/ekip oluştur veya bir ekibe katıl/ekibe kodla katıl adımlarını takip ederek UBYS ders içeriklerinde ilk hafta içeriğine eklenen ekip kodu ile ders yapacağınız çevrimiçi (online) sınıfa (ekip) kaydolunuz. Ekip koduna erişimde sorun yaşarsanız birim öğrenci işlerine danışabilir veya dersinizin sorumlu öğretim elemanına ***@comu.edu.tr uzantılı mail adresinden ulaşabilirsiniz. Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanı eposta bilgisine ulaşmak için tıklayınız.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Tanıtım Videosu

Aşağıdaki videoda zorunlu yabancı dil dersine ilişkin bilgiler sunulmuştur.

Zorunlu Yabancı Dil Dersi (YDİ-1001) Muafiyet Sınavı

Zorunlu Yabancı Dil Dersi (YDİ-1001)

Üniversitemize 2023-2024 Akademik yılında yeni kayıt yaptırmış olan 1.sınıf öğrencilerine uygulanacak İngilizce dersi muafiyet sınavı 11 Ekim 2023 Çarşamba günü uygulanacaktır.

Bu sınav, merkez ve ilçedelerdeki tüm okullarda 1.öğretim saat 14:00’da, merkez ve ilçedelerdeki tüm okullarda 2. öğretim ise 16:00’da YÜZ YÜZE yapılacaktır.

Öğrenciler kayıtlı olduğu okulda kendi birimi tarafından ilan edilen derslikte sınava girecektir. 15 dakikadan fazla geciken aday sınava alınmayacaktır. İlk 30 dakika öğrencilerin sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecektir.

Sınav iki ayrı testten oluşacaktır. Uygulanacak olan iki ayrı test değerlendirmesi sonucunda Güz ve Bahar Dönemi için 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin bu dersten muaf sayılmasına ve başarı notlarının "Zorunlu Yabancı Dil" dersi olarak transkriptlerine işlenmesine karar verilmiştir. Bu sınav belirtilen gün ve saatlerde olup Bahar (2.dönem) döneminde tekrar sınav yapılmayacaktır. Sınavda kimlik kontrolü yapılacaktır. Optik form üzerine grubunuzu işaretlemeniz çok önemlidir.

Sınav 1.dönemden 25 soru, 2. dönemden 25 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav A1 başlangıç seviyesindedir. Sınav 4 şıklı çoktan seçmeli test olup yanlış doğruyu götürmez.

İlk 25 sorudan 60 puan ve üstü alan öğrenci başarılı sayılacak ve 1.dönem “Zorunlu Yabancı Dil I” adlı dersten muaf olacaktır. Son 25 sorudan 60 puan ve üstü alan öğrenci başarılı sayılacak ve ikinci dönem “Zorunlu Yabancı Dil II” adlı dersten muaf olacaktır. Muafiyet sınav sonuçları bölüm öğrenci işleri tarafından sisteme girilecektir.

Muafiyet sınav sonucunda muaf olamayan (60 puanın altında alan) öğrenciler derse otomatik olarak kayıtlanacaktır. Muafiyet sınavında aldığı notu yükseltmek isteyen öğrenciler ise sonuçlar açıklandıktan sonra 1 hafta içinde kendi bölümlerine Güz ve/veya Bahar dönemi notunu iptal ettirip ve Güz ve/veya Bahar dönemi dersini almak istediklerini belirten bir dilekçe yazarak talep edebilirler. Bu durumda, muafiyet sınavından geçerli not almış ancak notunu iptal ettirmiş olan öğrencilerin online olarak yapılacak olan “Zorunlu Yabancı Dil” derslerine kayıtlanmaları gerekmektedir.

Dersi almakla yükümlü olan tüm öğrencilerin birimlerinin web sayfasında ve dersin öğretim elemanı tarafından Microsoft Teams üzerinden yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

NOT: Muafiyet sınavı, bu sınava daha önce girmiş ve/veya sınava girmiş ancak sınavdan geçemeyip dersi 1 veya 2 dönem almış öğrencileri kapsamamaktadır. Dersten geçememiş öğrencilerin dönem içerisinde yapılacak olan sınavlara girmeleri gerekmektedir.