YDYO Fest 2024

Yabancı Diller Yüksekokulu Dil Festivali Hakkında Bilgilendirme

İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinin yabancı dil becerilerini sergileyecekleri, sosyal ve kültürel etkinliklerin yer alacağı “YDYO Fest” 27-31 Mayıs haftasında gerçekleşecektir. Bu etkinlik kapsamında, her şubenin danışman öğretim elemanı tarafından seçilen her şubeden 6 çalışma etkinlik komisyonuna sunulacaktır. Yapılan incelemelerden sonra bu etkinlikler Troya Kültür Merkezinde ve Yabancı Diller Yüksekokulun’da öğrenciler ve akademik personelin katılımı ile gerçekleşecek etkinlikte sergilenecektir. Etkinliğe çalışmaları ile katkı sunan öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Katılım belgeleri “Sosyal Trankripte” kullanılabilecektir.

Etkinlikler:

Grup 1: Ders içi çalışmalar

1. Gruptaki sunum ve yazı için en az bir örneği tüm şubeler teslim edecektir.

Sunum

Her şubeden bir öğrenci kısa bir sunum hazırlayacak ve Troya Kültür Merkezi Salonunda 4-5 dakikalık bir sunum yapacaktır. Sunum yapacak öğrenciler çalışmalarını sınıf danışman öğretim elemanına sunacaktır. Sunum performansları arasından en nitelikli olanlar danışman öğretim elemanı tarafından seçilecek ve sunum içeriği öğretim elemanı tarafından kontrol edilecektir. Festivalede sunumlar konu başlıklarına göre oturumlara ayrılacak ve bu oturumlarda sergilenecektir. Sunum konuları çevresel, toplumsal, yerel ve küresel sorunlar, film incelemeleri vb. olabilir.

Yazı çalışmaları

Her şubeden en az bir adet Essay veya Paragraf seçilecektir. Essay’ler Word üzerinde yazılmış olmalı ve konuya ilişkin word’e eklenmiş telif hakkı bulunmayan bir görsel içermelidir. Word dosyasında öğreninin adı ve soyadı, bölümü, öğrenci numarası ve hazırlık şubesi bulunmalıdır.

Grup 2: Ek çalışmalar

2. Gruptaki aktivitelerden en az iki tanesi için her şubeden çalışmalar sunulacaktır.

• Şiir: Öğrenciler İngilizce şiir performansı sunacaklardır.
  • Poster: Öğrenciler farklı konularda posterler oluşturabilirler. Poster sahibi öğrenci ilgili oturumda ziyaretçilere posteri hakkında İngilizce bilgiler verecektir.
  • Video tasks: Öğrencilerin hazırladığı videolar salonda izletilecektir. Videolar katılımcılar tarafından puanlanacaktır. En beğenilen videolar katılımcıların oyları ile seçilecektir. Kazanan gruplara hediyeler verilecektir.
  • Münazara: Öğrenci grupları seyirci önünde münazaraya katılacaklardır. Kazanan grup katılımcıların oyları ile seçilecektir. Kazanan gruplara hediyeler verilecektir.
  • Self-Portrait Poem
  • EMUN (European Model United Nations), öğrencilerin farklı ülkeleri temsil edip tanıttıkları bir etkinlik
  • Bilgi Yarışması: Öğrenciler veya öğretim elemanları hazırladıkları sorular ile İngilizce bilgi yarışması düzenleyeceklerdir.
  • Dil becerilerinin sergilendiği “YDYO Fest” içeriğine uygun 1 ve 2. grupta yer almayan diğer akademik çalışmalar

Grup 3: Sanat-Spor

Bu gruptaki etkinliklere sadece gönüllü öğrenciler katılacaktır. Etkinliklerin dil becerileri ile ilişkisi kurulmalıdır.

• Oryantiring etkinliği
  • Cosplay
  • Müzik Konser
  • Karaoke
  • Diğer sanat-spor etkinlikleri

Diğer:

• ELL-ELT programından gönüllü öğrenciler etkinlikte sunuculuk yapacaklardır. Bu konuda ELL-ELT sınıflarının danışman öğretim elemanları gönüllü öğrencileri tespit edeceklerdir.
  • Biga Hazırlık Öğrencilerinin katılımı için üniversiteden servis talep edilecektir. Servis verilmemesi durumunda öğrenciler kendi imkanları ile katılabilirler.

Etkinlik alanı

• Troya Kültür Merkezi
  • Yabancı Diller Yüksekokulu

Etkinliğe ilişkin sorularınız ve yardım için şube danışman öğretim elemanından yardım alabilirsiniz.

Etkinliğe katılmak için danışman öğretim elemanınız ile görüştükten sonra aşağıda yer alan formu 8 Mayıs 2024 Çarşamba 17:00'a kadar doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında ise çalışmanızı 17.05.2024 tarihine kadar danışman öğretim elemanınıza teslim etmeniz gerekmektedir. Başvurular değerlendirildikten sonra ektinlik düzenleyecek öğrencilerle toplantılar düzenlenecek ve bilgilendirme yapılacktır. Etkinlikte çalışmalarını sergileyen ve etkinlik organizasyonunda görev alan öğrencilere katılım belgesi berilecektir. Bu belgeler sosyal transkripte kullanılabilecektir.

Katılım formunu doldurmak için tıklayınız.