Ölçme Değerlendirme Komisyonu Üyelerimiz OUP Tarafından Düzenlenen Eğitime Katıldı

Oxford University Press(OUP) tarafından İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Şubat 2024 tarihlerinde Dr. Öğr. Üyesi Merve SELÇUK’un eğitmenliği ile düzenlenen “Testing and Assesment Training Program” adlı seminere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri Öğr. Gör. Ebru YAYLA HINIZ  ve Öğr. Gör. Kübra ARICAN kurumumuzu temsil etmek üzere katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(DESEM) Bordo Salon’da gerçekleşen eğitimde yabancı dilde ölçme ve değerlendirme alanında birçok çalışma yürütmüş olan Dr. Öğr. Üyesi Merve SELÇUK, sınav hazırlama süreçleri, soru türleri, soruların niteliğinin değerlendirmesi ve iyileştirmesi adına belirlenen ölçütler, analiz yöntemleri ve yapay zeka uygulamalarının farklı becerilere yönelik soru hazırlamada nasıl işe koşulacağına dair bir dizi aydınlatıcı teorik ve uygulamalı sunum ve çalışmalar yürüttü. Ege Bölgesi’nden farklı üniversitelerde sınav hazırlama ve değerlendirme birimlerinde görev alan öğretim elemanlarının katıldığı eğitim, bu boyutuyla da fikir alışverişlerinde bulunma ve farklı uygulamalar ile ilgili bilgi sahibi olunması anlamında da katılımcılara fayda sağladı.