YDYO Zorunlu İngilizce Hazırlık Programları 2022-2023 Güz Dönemi Sonu Yeterlik Sınavları ve Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

Zorunlu Hazırlık Programları

2022-2023 Akademik Yılı Guz Donemi Sonu Muafiyet Sınavı Koşullarına İlİşkİn Bİlgİlendİrme

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

Sınav Tarihi

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Muafiyet (Yeterlik) Sınavları 31 Ocak-1-2-Şubat 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınava Hangi Öğrenciler Girebilir

Bu sınav sadece Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında eğitim alan öğrenciler için düzenlenmektedir. (Sınava girmek isteğe bağlıdır). İsteğe Bağlı Hazırlık Programında eğitim alan öğrenciler bu sınava giremezler.

Sınav Yeri

Çanakkale Merkezde öğrenim gören öğrenciler Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Binası Dersliklerinde sınava gireceklerdir. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenciler ise Biga'da Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesindeki Yabancı Diller Binası Dersliklerinde sınava gireceklerdir. Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri sınav günü bina panolarına asılacak ve yüksekokul internet sayfasında (http://ydyo.comu.edu.tr) ilan edilecektir.

Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler

2022-2023 Akademik Yılı Güz Döneminde ilk defa hazırlık eğitimi alan öğrencilerin ve 2021-2022 Akademik Yılında hazırlık eğitimi almış ve başarısız olmuş öğrencilerin sınava girebilmek için ekteki muafiyet başvuru dilekçesini en geç 26 Ocak 2023 tarihinde mesai bitimine kadar (imzalı olarak) ozgegulme17@comu.edu.tr adresine mail göndermeleri veya YDYO öğrenci işlerine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ile Muafiyet

2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi sonu itibariyle Zorunlu Hazırlık Programına kayıtlı öğrencilerin YDS (Yabancı Dil Sınavı) den aldığı eşdeğer puanı gösteren belge ile aşağıda belirtilen ‘’İngilizce Zorunlu Hazırlık Programına kayıtlı öğrencilerin YDS ile hazırlıktan muaf tutulma isteğine ait form’’ doldurularak en geç 28 Ocak 2023 tarihinde mesai bitimine kadar (imzalı olarak) mail yolu ile ozgegulme17@comu.edu.tr adresine göndermeleri veya YDYO öğrenci işlerine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvurular ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ’NİN 10.Maddesi 3.bendi gereğince komisyonumuz tarafından değerlendirilerek uygunluğu hakkında sitemizde ilan edilecektir.

Belgenin geçerli sayılması için gereken şartlar:

1. 2022-2023 Akademik Yılı Güz Döneminde aktif olarak hazırlık eğitimi alan öğrencilerin 70 ortalama şartını yerine getirmiş olmaları ve devamsızlıktan başarısız olmamaları.
  2. Zorunlu Hazırlık Bölümleri için belge puanının 70 ve üzeri olması. (Biyoloji bölümü için 60 ve üzeri.)
  3. Sınav puanın başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olması.
  4. YDS ve eşdeğer sınav sonuç belgelerinde ÖSYM tarafından verilen kontrol kodunun yer alması.

*Not: YÖKDİL sınavı hazırlık muafiyetinde geçerli değildir.

Yeterlik Sınavı İçeriği ve Uygulanması

*Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri puan (%30 yabancı dilde eğitim veren bölümler için 60 ve üzeri puan) alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan (%30 bölümler için 60 ve üzeri puan) alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri:

31 Ocak 2023 saat: 10.30 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

1 Şubat 2023 saat: 10.30 - 2. Aşama (Yazma Sınavı)

2 Şubat 2023 saat: 10.30 - 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

10.30 – Dinleme Sınavı

11.15 – Konuşma Sınavı

Sınav örnekleri için tıklayınız.

Not: Zamanında yapılmayan başvurular ve imzasız dilekçeler kabul edilmeyecektir.

Muafiyet başvuru dilekçesi.docx
YDS başvuru dilekçesi.docx