YDYO İngilizce Hazırlık Programı 2022 Eylül Yeterlik Sınavları 1. Aşamasına İlişkin Bilgilendirme

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

2022 Eylül Yeterlik (Muafiyet) Sınavlarına İlişkin Bilgilendirme

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

Yeterlik Sınavları Yeri ve Saati

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlik (Muafiyet) Sınavları 26-27-28 Eylül 2022 tarihlerinde saat 10.00 da yapılacaktır.

Çanakkale Merkezde öğrenim görecek öğrenciler Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakültesi binalarında sınava gireceklerdir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim görecek öğrenciler ise 26-27-28 Eylül 2022 tarihlerinde saat 10:00’da Biga'da Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesinde sınava gireceklerdir. 26 ve 27 Eylül tarihlerindeki sınavın 1. ve 2. Aşaması Didem Yaman Amfi’sinde yapılacaktır.  3. Aşama ise Biga'da Hazırlık Eğitimi Binasında yapılacaktır. Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri sınav günü bina panolarına asılacak ve yüksekokul internet sayfasında (http://ydyo.comu.edu.tr) ilan edilecektir.

Yeterlik sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ÇOMU YDYO Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara göre belirlenmiştir;

Yeterlik sınavına katılmaya hak kazanan ELT-ELL ve GEPP ve Biga’da öğrenim görecek olan GEPP öğrencilerinin listesi, sınava girecekleri derslikler ve muaf olan öğrenciler aşağıda verilen eklerde açıklanmiştır.

Yeterlik Sınavı İçeriği ve Uygulanması

*Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri puan (%30 yabancı dilde eğitim veren bölümler için 60 ve üzeri puan) alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan (%30 bölümler için 60 ve üzeri puan) alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri:

26 Eylül 2021 saat: 10.00 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

27 Eylül 2021 saat: 10.00 - 2. Aşama (Yazma Sınavı)

28 Eylül 2021 saat: 10.00 - 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

Sınav örnekleri için tıklayınız.

Biga Muafiyet Sınavına Girecek Öğrenci Listesi.pdf
ELT-ELL.pdf