YDİ-1001 ve YDİ-1002 İngilizce (1.sınıf) Dersleri Muafiyet Sınavı ile İlgili Bilgilendirme

BU İLAN SADECE ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE (YDİ-1001 VE YDİ-1002) DERSLERİNİ ALAN 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİ İLGİLENDİRMEKTEDİR. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ BELİRTİLEN İLAN KAPSAMINDA DEĞİLDİR.

2024-2025 Akademik yılı İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı 4 Ekim Cuma günü yüzyüze yapılacaktır.

Ögrenciler okudukları birimlerde kendi birimlerince ilan edilen dersliklerde sınava gireceklerdir.Öğrenciler güz dönemi ve bahar dönemi dersleri için aynı anda sınava girecektir. İkinci dönem tekrar sınav yapılmayacaktır.Sınav için öğrencilerden kayıt alınmayacaktır.

2024-2025 yılında kayıt olan 1.sınıf öğrencileri sınava girebilir.

Sınav 20 sorudan oluşmaktadır. 30 dakika sürecek sınavda yanlış doğruyu götürmemektedir.

Sınavda optik form kullanılacaktır.Optik formun doğru kodlanması gerekmektedir.

1.dönem sorularından 60 puan ve üstü alan öğrenci 1.Dönem İngilizce dersinden, 2.dönem sorularından 60 puan ve üstü alan öğrenci 2. Dönem İngilizce dersinden muaf olabilecektir.

Muaf olamayan öğrencinin bir işlem yapmasına gerek yoktur. İlgili dersi alacaktır. İstediği notla muaf olamayan öğrenci bölümüne verdiği dilekçe ile notunu iptal ettirip dersi alabilecektir.

Dersle ve sınavla ilgili detaylar için okuduğunuz birimin ve Yabancı Diller Yüksekokulunun web sitesini takip ediniz.

Başarılar dileriz.