İngilizce Hazırlık Programı Öğrenci Affı, Dikey Geçiş, Yatay Geçiş Ek Kontenjan ve YÖS ile Yerleşen Öğrenciler için Düzenlenen Yeterlik Sınavı Nihai Sonuçları

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı

Öğrenci Affından Yararlanan, Dikey Geçiş, Yatay Geçiş Ek Kontenjan ve YÖS ile Yerleşen Öğrenciler için

Düzenlenen Yeterlik Sınavları ve Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

(İlan İçeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

3. Aşama Sonuçlarını ve Yeterlik Başarı Puanlarını ekte bulabilirsiniz.

Başarılı ve Muaf Olan Öğrenciler bölümlerine geçecek, diğer öğrenciler Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

Hazırlık Eğitimi alacak öğrenciler 17.10.2022 tarihinden itibaren YDYO İnternet Sitesinde yayınlanan Sınıf Listelerini kontrol ederek derslere katılabilirler.

*Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı  Öğrenci Affından Yararlanan, Dikey Geçiş, Yatay Geçiş ve YÖS ile Yerleşen Öğrenciler için Düzenlenen (İngilizce) Yeterlik (Muafiyet) Sınavları;

13-14 Ekim 2022 tarihlerinde saat 09.30’da Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Binasında bulunan Safiye Elbi Konferans Salonunda ve YDYO dersliklerinde yapılacaktır.

*Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim görecek öğrenciler ise yine 13-14 Ekim 2022 tarihlerinde saat 09.30’da Biga'da Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesindeki Hazırlık Eğitimi Binasında sınava gireceklerdir. Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri sınav günü bina panolarına asılacak ve en geç 12.10.2022 tarihinde YDYO internet sayfasında (http://ydyo.comu.edu.tr) bu duyurunun altında ilan edilecektir.

Yeterlik Sınavı İçeriği ve Uygulanması

*Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri puan (%30 yabancı dilde eğitim veren bölümler için 60 ve üzeri puan) alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan (%30 bölümler için 60 ve üzeri puan) alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri:

13 Ekim 2022 saat: 09.30 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

13 Ekim 2022 saat: 14.00 - 2. Aşama (Yazma Sınavı)

14 Ekim 2022                         3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

09.30 Dinleme Sınavı

10.15 Konuşma Sınavı

*Sınavın 1. Aşamasından başarılı olup 2. Aşamaya Girmeye hak kazanan öğrencilerin listesi 2. Aşamadan önce YDYO internet sitesinde ilan edilecektir.

*Sınavın 2. Aşamasından başarılı olup 3. Aşamaya girmeye hak kazanan öğrencilerin listesi 3. Aşamadan önce YDYO internet sitesinde ilan edilecektir.

Sınav örnekleri için tıklayınız.

Yeterlik Sınavlarından / Zorunlu Hazırlık Programından Muaf Olma

*Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretimi Yönergesinin 10. Maddesine (http://ydyo.comu.edu.tr/yuksekokulumuz/yonergeler.html) istinaden hazırlık programından muaf olmak isteyen öğrencilerin YDS veya eşdeğer sınav sonuç belgelerini ya da başka bir üniversitede hazırlık eğitimi aldığını gösteren seviye ve puanlı belgeleriniyeterlik sınavlarından önce, 07-11 Ekim 2022 tarihleri arasında mesai bitimine kadar imzalı dilekçeleriyle birlikte YDYO öğrenci işlerine elden teslim etmeleri veya taratarak ya da net şekilde fotoğrafını çekerek email ile ozgegulme17@comu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir (EK 1).

*Başvuru sonucunda muafiyet şartlarını taşıyan öğrencilerin isimleri yüksekokul internet sayfasından ilan edilecektir.

Belgenin geçerli sayılması için gereken şartlar:

1. Zorunlu Hazırlık bölümleri (Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Siyasal Bilgiler Fakültesi (Uluslararası İlişkiler, İşletme) İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı) için belge/başarı puanının 70 ve üzeri olması. (Biyoloji bölümü için 60 ve üzeri.)
  2. Sınav puanın başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olması.
  3. YDS sonuç belgelerinde OSYM tarafından verilen kontrol kodunun yer alması.
  4. Başka bir üniversitede son 3 yılda hazırlık eğitimi aldığını gösteren belgelerde başarılı olunan seviyenin Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) denkliği ve hazırlık sınıfı başarı puanın yer alması.

Not: YÖKDİL sınavı hazırlık muafiyetinde geçerli değildir.

Not: Zamanında yapılmayan başvurular ve imzasız dilekçeler kabul edilmeyecektir.

Başvurular için gerekli dilekçelere aşağıda verilen linke tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Biga İİBF İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı Sonuçları.pdf
ELT-ELL İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı Sonuçları.pdf