Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2024-2025 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık Seviye Belirleme Sınavına İlişkin Bilgilendirme

2024-2025 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık Seviye Belirleme Sınavına İlişkin Bilgilendirme

 Sınava Girecek Öğrenciler ve Sınav Derslikleri

 

Seviye Tespit Sınavı (CELT - COMÜ English Level Test)

Seviye Tespit Sınavı 16 Eylül 2024, Pazartesi, 10:00-12:00 saatleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yüz yüze yapılacaktır.

Yeni kayıt yaptıran öğrenciler, seviyelerini belirlemek ve uygun kurlara yerleştirilmek için Seviye Tespit Sınavına katılacaklardır.

!!! Hazırlık programına dahil tüm birimlerin öğrencilerinin seviye tespit sınavına katılması zorunludur. Seviye tespit sınavına katılmamanız muafiyet sınavına giriş hakkınızı kaybetmeniz ve hazırlık eğitimine en düşük seviyeden başlamanızla sonuçlanır. Bu nedenle bu sınava katılmanız büyük önem arz etmektedir.

Seviye Belirleme Sınavının Uygulanacağı Derslikler, Öğrenci Listeleri ve Seviye Belirleme Sınavından Muaf Olan Öğrencilerin Listesi aşağıdaki eklerde belirtilmiştir.

Öğrenci listelerinde numaranızı bulamazsanız, 16 Eylül 2024 Pazartesi Günü saat 10.00’dan önce Öğrenci İşlerinde görevli Özge GÜLME ile görüşünüz.

Seviye tespit sınavı örnek sorular ve cevaplara ulaşmak için tıklayınız.

 

2023 ve Öncesinde Kayıtlı Öğrenciler

2023 ve öncesinde kayıtlı öğrenciler seviye belirleme sınavına girmeden, dilekçe vererek, herhangi bir ön koşul olmaksızın muafiyet sınavına katılabilirler. Ancak muafiyet sınavında başarısız olan ve seviye belirleme sınavına girmemiş olan 2023 ve öncesi kayıtlı öğrenciler hazırlık eğitimlerine en düşük seviyeden başlar. Bu nedenle 2023 ve öncesi kayıtlı öğrencilerin, muafiyet sınavına girmek için bir ön koşul olmamasına rağmen, muafiyet sınavında başarısız olmaları durumunda seviyelerine uygun sınıflarda eğitim almaları için seviye belirleme sınavına girmeleri önem arz etmektedir.

 

13.09.2024 (Bugün) 20.00’da Yabancı Diller Yüksekokulu İnstagram Sayfasında Soru-Cevap

Etkinliği yapılacaktır. Öğrencilerimiz sınavlarla ilgili sorularını bu etkinlikte sorabilirler.

Etkinliğe aşağıdaki bağlantıya tıklayarak katılabilirsiniz.

 

https://www.instagram.com/comuydyo?igsh=MTk5aXVndmVqNWl2NQ==

Ekler

SBS Derslikleri.pdf
SBS ve Yeterlik Sınavları Muafiyet Durumları.pdf