İsteğe Bağlı Hazırlık Almaktan Vazgeçen Adaylar İçin Başvuru Dilekçesi ve İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Belirleme Sınavı İçin Microsoft Teams Kayıtları

Lütfen ilan metninin tamamını sonuna kadar dikkatlice okuyunuz.

25 Eylül 2020, 11:00'da yapılacak olan seviye belirleme sınavına girecek olan öğrencilerin aşağıdaki linkte yer alan videodaki adımları takip ederek 24 Eylül 2020, 17:00'a kadar. Microsoft Teams'e kayıt olmaları gerekmektedir. Linkte hem video ve videonun başında belirtilen kullanım kılavuzu mevcuttur. Ekip kodları 24 Eylül'de bu sayfada ilan edilecektir.

Kayıt esnasında İsteğe Bağlı Hazırlık işaretleyen ancak daha sonra vazgeçen öğrencilerin 2 Ekim 2020  17:00 kadar ekteki dilekçeyi doldurup imzalı şekilde şahsen YDYO öğrenci işlerine teslim etmeleri veya imzalı dilekçenin taranmış halini e-posta ile ozgegulme17@comu.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Olan Bölümler

Fakülte/ Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu

Bölümü/Ana Bilim Dalı

Arkeoloji (NÖ)

Tarih (NÖ)

Tarih (İÖ)

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yön. (NÖ)

Radyo, Televizyon ve Sinema

Bilgisayar Mühendisliği (NÖ)

Biyomühendislik (NÖ)

Gıda Mühendisliği (NÖ)

Dış Ticaret (NÖ)

Gökçeada MYO

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (NÖ)

İşletme Yönetimi (NÖ)

Gökçeada MYO

Turizm ve Otel İşletmeciliği (NÖ)

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (NÖ)

Ekonometri (NÖ)

İktisat (NÖ)

Kamu Yönetimi (NÖ)

Kamu Yönetimi (İ.Ö)

Uluslararası İlişkiler (NÖ)

Uluslararası İlişkiler (İÖ)

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası ticaret ve işletmecilik

NÖ: Normal Öğretim                                                   İÖ: İkinci Öğretim

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı almak isteyen öğrencilerin çevrimiçi (online) kayıt esnasında “Hazırlık okumak istiyorum” seçeneğini işaretlemesi ya da elle yapılan kayıtlar esnasında formda hazırlık okumak istediğini belirtmesi gerekmektedir.

İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Belirleme Sınavı (Placement Test)

İsteğe Bağlı Hazırlık Programına kayıtlı olan öğrenciler için Seviye Tespit Sınavları 25 Eylül 2020, 11:00’da çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Sınava katılmak için öğrencilerin bir gmail hesaplarının olması ve 22 Eylül Mesai bitimine kadar aşağıdaki formu doldurmaları gerekmektedir. Sınav günü ve tarihinde sınav formu ve bu süreçte sınava ilişkin tüm bilgilendirmeler bu maile gönderilecektir.

Seviye belirleme sınavına başvurmak için tıklayınız.

Sınav online yapılacağı için öğrencilerin kampüse gelmelerine gerek yoktur. Öğrenciler sınava kişisel bilgisayarlarından katılabileceklerdir.

İsteğe bağlı hazırlık almak istediğini belirtip bu grupta yer alan öğrenciler hazırlık almaktan vazgeçtikleri takdirde seviye belirleme sınavının yapılmasından itibaren 1 hafta içerisinde yani 2 Ekim 2020 mesai bitimine bir dilekçe ile YDYO öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. İmzalı dilekçelerin taratılmış halleri ozgegulme17@comu.edu.tr adresine de gönderilebilir.

İsteğe Bağlı Hazırlık almak isteyen öğrenciler kontenjan dâhilinde hazırlık programına kabul edilir. Başvurunun kontenjandan yüksek olması durumunda seviye belirleme sınavına giren adaylar sınav puanına göre yüksekten düşüğe sıralanarak kontenjan kadar öğrenci programa kabul edilir. Bu nedenle isteğe bağlı hazırlık alacak öğrencilerin seviye belirme sınavına katılmaları önem arz etmektedir.

847-558-262-istege-bagli-hazirlik-iptal-dilekcesi.docx