İngilizce Hazırlık Ocak 2019 Muafiyet ve YDS ile Muafiyet

İngilizce Hazırlık Programları 2019 Ocak Yeterlik Sınavları ve Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlik Sınavları 8-9-10 Ocak 2019 tarihlerinde 10:00'da yapılacaktır.

Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri ekte sunulmuştur.

Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

2018-2019 Akademik yılı Güz Döneminde hazırlık eğitimi alan öğrencilerden %85 devam ve 70 ortalama şartlarını taşıyan ve 2017- 2018 Akademik Yılında hazırlık eğitimi almış ve başarısız olmuş öğrencilerden başvuru koşullarını sağlayan öğrencilerin (başvuru koşulları için tıklayınız) sınava girebilmek için 31 Aralık 2018 – 6 Ocak 2019 tarihlerinde dilekçelerini YDYO öğrenci işlerine şahsen bırakmaları veya faks ile göndermeleri gerekmektedir (dilekçe formu için tıklayınız).

Sınav aşamaları ve saatleri:

8 Ocak Salı 2019 saat: 10.00 – 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

9 Ocak Çarşamba 2019 saat: 10.00 – 2. Aşama (Yazma Sınavı)

10 Ocak Perşembe 2019 saat: 10.00 – 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

Sınavı Yeri

GEPP (Çevre Mühendisliği - Moleküler Biyoloji ve Genetik - Uluslararası İlişkiler - Biyoloji): Spor Bilimleri Fakültesi Binası

ELL-ELT (İngilizce Öğretmenliği – İngiliz Dili ve Edebiyatı): Yabancı Diller Yüksekokulu Binası

*Her aşamadan 70 ve üzeri puan alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan alınması zorunludur.

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ile Muafiyet

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ve denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen eş değer sınav belgesine sahip olan öğrencilerin bu belgelerini 31 Aralık 2018 – 6 Ocak 2019 tarihlerinde dilekçeleri ile YDYO öğrenci işlerine şahsen bırakmaları veya faks ile göndermeleri gerekmektedir (dilekçe formu için tıklayınız).

Belgenin geçerli sayılması için gereken şartlar:

1. 2018-2019 Akademik yılı Güz Döneminde aktif olarak hazırlık eğitimi alan öğrencilerin %85 devam ve 70 ortalama şartlarını yerine getirmiş olmaları.
  2. Zorunlu Hazırlık bölümleri (Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Uluslararası İlişkiler, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı) için belge puanının 70 ve üzeri olması. (Biyoloji bölümü için 60 ve üzeri.)
  3. Sınav puanın başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olması.
  4. YDS ve eşdeğer sınav sonuç belgelerinde ÖSYM tarafından verilen kontrol kodunun yer alması.

*Başvurlarınızı ekteki dilekçe formlarını kullanarak yapınız.

*Not: YÖKDİL sınavı hazırlık muafiyetinde geçerli değildir.

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

2018-2019 GÜZ DÖNEMİ 8 OCAK 2019 MUAFİYET SINAVINA GİRECEKLER.pdf