"Beyaz Zambaklar Ülkesinde" kitabının Türkçe çevirisi.

Yüksekokulumuz Öğretim Gör. Ayşe DAĞ PESTİL Grigory PETROV tarafından yazılan "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı kitabı Türkçe'ye çevirdi.

Beyaz Zambaklar / Grigory Petrov / Çev.: Ayşe Dağ Pestil / Pegem Akademi Yay. / 200 s.

Suomi-Finlandiya... Hiçbir doğal zenginliği olmayan bir ülke düşünün! Tek kaynağı insan gücü! Çok iyi öğretmenlerle çalışmayı tercih eden bir sistem! Okul ve eğitim mekânlarına özgü tasarlanmış, ilham verici mimari! Müzik, sanat ve sporla iç içe etkileyici bir öğretim yöntemi… Bugün sahip olduğu başarı ile varoluş hikayesi arasında bir ilişki var mı? Tarihi ve kültüründe öğrenmeye saygı, eğitim ve öğrenim ahlakı ile ilgili nasıl değerler yatmakta? Türkiye ile ilgili ne gibi bağlantıları var? Atatürk’ün, çok etkilendiği ve Milli Eğitim Kurumlarında okutulması gerektiğini söylediği bu eserde ne var? 2000’lerin başında orijinal Rusça el yazmaları bulunan yapıt bu şekliyle ilk kez 2004’te Rusça olarak yayımlananmış. Bu kitap Rusça aslından Ayşe Dağ Pestil’in çevirisi.