YDYO Zorunlu Japonca Hazırlık Programı 2023 Eylül Yeterlik Sınavları ve Uygulanması

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Japonca Hazırlık Programı 2023 Eylül Muafiyet Sınavı ve Uygulanması

(İlan içeriği Sadece JAPONCA Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Zorunlu Japonca Hazırlık Programı Yeterlik (Muafiyet) Sınavları 25-26-27 Eylül 2023 tarihlerinde saat 10:00’da Anafartalar Yerleşkesinde yüz yüze yapılacaktır.

Dikkat!!

Japon Dili, ülkemizde ilk ve ortaöğretim sürecinde müfredata dahil olmayan nadir diller arasında yer almakta, Japonca bilgisi ile gelen öğrencilere nadiren rastlanmaktadır. Bu nedenle, Japonca Hazırlık Programı Yeterlik (Muafiyet) sınavına katılım zorunlu değildir; isteğe bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, Japonca seviye belirleme sınavı da yapılmamaktadır.

Yeterlik sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ÇOMU YDYO Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara göre belirlenmiştir;

Yeterlik sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerinin listesi, sınava girecekleri derslikler aşağıda verilen ekte açıklanmiştır.

Sınav aşamaları ve saatleri:

1. Aşama

25 Eylül 2023 Saat:10.00-11.00

Yazı Sistemi Sınav

2. Aşama

26 Eylül 2023 Saat:10.00-12.00

Dil ve Kültür Bilgisi (Dil bilgisi ve Okuma) Sınavı

3. Aşama

27 Eylül 2022 Saat:10.00-

Konuşma Sınavı

Sınav salonu: ED-K3-03 nolu derslik (Anafartalar Yerleşkesi A2 Blok 3.kat)

*Sınavlar yüz yüze, kağıt üzerinde yazılı olarak yapılacaktır. Bu nedenle Japonca karakterleri elle yazarak cevaplamaya hazır olmanız önerilir.

JAPONCA ÖĞRETMENLİĞİ DERSLİK VE ÖĞRENCİ LİSTESİ.pdf