YDYO İngilizce Hazırlık Programı 2023 Eylül Yeterlik Sınavları 1. Aşamasına İlişkin Bilgilendirme

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

2023 Eylül Yeterlik (Muafiyet) Sınavlarına İlişkin Bilgilendirme

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

Yeterlik Sınavları Yeri ve Saati

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlik (Muafiyet) Sınavları 25-26-27 Eylül 2023 tarihlerinde saat 10.00 da yapılacaktır.

Çanakkale Merkezde öğrenim görecek öğrenciler sınavın tüm aşamalarına Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nda sınava gireceklerdir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim görecek öğrenciler ise 25-26-27 Eylül 2023 tarihlerinde saat 10:00’da Biga'da Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesin’de sınava gireceklerdir. 25 Eylül tarihinde sınavın 1. Aşaması Didem Yaman Amfi’sinde yapılacaktır. Sınavın 2. ve  3. Aşamasının yeri sınavdan önce YDYO İnternet Sitesi’nde duyurulacaktır. (http://ydyo.comu.edu.tr).

Yeterlik sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ÇOMU YDYO Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara göre belirlenmiştir;

Yeterlik sınavına katılmaya hak kazanan ELT-ELL, GEPP ve Biga’da öğrenim görecek olan GEPP öğrencilerinin listesi, sınava girecekleri derslikler ve muaf olan öğrenciler aşağıda verilen eklerde açıklanmiştır.

Yeterlik Sınavı ile İlgili Uyulması Gereken Kurallar

Sınava girecek öğrenciler geçerli bir kimlik belgesini yanında bulundurmalıdır. (Nüfus Cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi veya Pasaportlar dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında / Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında ve Sürücü Belgesinde adayın T.C. Kimlik Numarası ve fotoğrafı bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır). Nüfus Cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi  veya Pasaportu olmayan öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.

Sınava girecek öğrenciler sınavın ilk 15 dakikası geçtikten (10:15) sonra sınav salonuna alınmayacaklardır.

Yeterlik Sınavı İçeriği ve Uygulanması

*Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri puan (%30 yabancı dilde eğitim veren bölümler için 60 ve üzeri puan) alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan (%30 bölümler için 60 ve üzeri puan) alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri:

25 Eylül 2023 saat: 10.00 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

26 Eylül 2023 saat: 10.00 - 2. Aşama (Yazma Sınavı)

27 Eylül 2023 saat: 10.00 - 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

10.00 (Dinleme Sınavı)

10.45 (Konuşma Sınavı)

Yeterlik Sınavının 1. Aşamasında başarılı olan öğrenciler ve bu öğrencilerin sınava gireceği derslikler 2. Aşamadan önce YDYO İnternet Sitesinde duyurulacaktır.

EK-1 ELT-ELL DERSLİKLERİ VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ.pdf
EK-2 GEPP MERKEZ DERSLİKLER VE ÖĞRENCİ LİSTELERİ.pdf