YDS (Yabancı Dil Sınavı) İle Muafiyet Başvuruları

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ile muafiyet için başvurular 6 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Başvuru yapacak öğrencilerin ekteki dilekçe ve son 3 yıl içinde alınmış 70 ve üzeri puan aldıklarını gösteren onay kodlu YDS veya denkliği OSYM tarafından kabul edilen sınav belgeleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

YDS sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı muafiyet sınavı yerine geçmektedir. Bu nedenle adayların 28-29-30 Mayıs 2019'da yapılacak olan Hazırlık Muafiyet Sınavına girme şartlarını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir (Hazırlık programına kayıtlı öğrenciler için iki dönem ortalamasının en az 70 puan olması ve derslerin %85’ine devam).

2017/2018 yılında hazırlıkta başarısız olmuş ve destek yılı almayan öğrencilerin 70 üzeri puanlı YDS belgelerini vermeleri için herhangi bir ön koşul bulunmamakladır.

Başvurular alındıktan sonra öğrencilerin belirtilen şartları taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecektir ve 24 Mayıs 2019’da başvurusu kabul edilen adayların isimleri Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasında ilan edilecektir.

Başvurusu kabul edilen adayların Hazırlık Sınıfı başarı puanları ilgili sınav belgesindeki puanları kabul edilecektir.

560-350-263-yds-dilekcesi.pdf