YDİ1001 ve YDİ1002 Derslerinin Ara Sınavları (Vize) Hakkında Önemli Bilgilendirme

Bölümlerin 1. sınıflarında okutulan Yabancı Dil (İngilizce) 1 ve 2 derslerini alan öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrenciler

2024-2025 Akademik yılından geçerli olmak üzere YDİ1001 ve YDİ1002 kodlu zorunlu yabancı dil derslerinin ara sınavları Microsoft Teams üzerinden paylaşılacak çevrimiçi testlerle uygulanacaktır. Öğrenciler her dönem için her biri 25 puan olan 4 ayrı çevrimiçi (online) testi Microsoft Teams üzerinde çevrimiçi (online) dolduracaklardır. Testler ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiş olup dikkatle okumanız gerekmektedir.

• Her bir test için bağlantı Microsoft Teams sınıf ekibinizin genel kanalında paylaşılacaktır.
  • Her bir çevrimiçi test bir ya da iki ünitedeki kelime ve dil bilgisi bilgilerini içeren 4 şıklı çoktan seçmeli 25 sorudan oluşur ve 25 puan üzerinden değerlendirilir. 4 testten aldığınız toplam puan 100 puan üzerinden bu dersin ara sınav (vize) notunu oluşturur.
  • Teste başladıktan sonra testi tamamlamak için 30 dakika süreniz ve tek bir hakkınız bulunur. 30 dakika dolduktan sonra testi teslim edemezsiniz. Bu nedenle testi son dakikaya kalmadan teslim ediniz.
  • Testi bir kez açtıktan sonra kapatmanız halinde teste geri dönemezsiniz.
  • Testi dolduracağınız cihazınızın şarjının tam ve internet bağlantısının sorunsuz olduğundan emin olmadan teste başlamayınız.
  • Testlerin doldurulması için 1 hafta süre verildiği için testlerin telafisi yapılmamaktadır.
  • Testi doldurmadan önce ilgili ünitenin ders videolarını mutlaka izleyiniz ve kitaptaki alıştırmaları tamamlayınız. Sınav içeriği tamamen ders videolarındaki dil bilgisi konuları ve kelimelerden oluşur.
  • Bu testler ara sınav yerine geçeceği için isim, soyisim, öğrenci numarası, fakülte ve bölüm bilgilerinizi kısaltma kullanmadan eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler otomatik olarak UBYS sistemine aktarılacaktır. Yanlış öğrenci numarası yazmanız neticesinde notunuzun sisteme girilmemesi sizlerin sorumluluğundadır.
  • Ders sorumlusu öğretim elemanını Microsoft Teams üzerindeki ekibinizin "Genel" kanalının ilk mesajında görebilirsiniz. Yanlış sorumlu seçmeniz halinde sınav notunuz kendisine iletilemeyecektir.
  • Her testin doldurulması için bir hafta süre verilecektir. Testlerin başlangıç ve bitiş tarihleri aşağıda sunulmuştur:

Güz Dönemi Ara Sınav Ödevleri Açılış ve Teslim Tarihleri

Test

Açılış Tarihi ve Saati

Son Teslim Tarihi ve Saati

Ünite 1

25.10.2024: 09:00

01.11.2024: 16:00

Ünite 2

22.11.2024: 09:00

29.11.2024: 16:00

Ünite 3

06.12.2024: 09:00

13.12.2024: 16:00

Ünite 4 - 5

27.12.2024: 09:00

03.01.2025: 16:00

Aşağıda sistemi deneyimlemeniz için bir deneme sınavı paylaşılmıştır. Aşağıdaki sınav deneme sınavı olup not değeri yoktur. Sınav içeriği ve soru zorluk dereceleri gerçek testlerde ünitelere göre farklılık gösterecektir. Deneme sınavı sadece sistemi deneyimlemeniz amacı ile paylaşılmıştır.