Yabancı Dil Hazırlık Programı Şubat 2022 Muafiyet (Yeterlik) Sınavları 2. Aşama Sonuçları

2022 Şubat YETERLİK (MUAFİYET) Sınavları 2. AŞAMA SONUÇLARI

GÜNCELLEME

Yeterlik Sınavının 2. Aşaması (Yazma) tamamlanmıştır. Sınav sonuçlarını ve Yeterlik sınavının 3. aşamasına katılmaya hak kazanan ELT-ELL ve GEPP öğrencilerinin listelerini eklerde bulabilirsiniz.

Yeterlik Sınavları Yeri ve Saati

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlik Sınavları 08-09-10 Şubat 2022 tarihlerinde 11:00 de YDYO dersliklerinde yüzyüze yapılacaktır.

Yeterlik sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ÇOMU YDYO Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara göre belirlenmiştir;

Yeterlik sınavına katılmaya hak kazanan ELT-ELL ve GEPP öğrencilerinin listesi, sınava girecekleri derslikler ve muaf olan öğrenciler aşağıda verilen eklerde açıklanmiştır.

Yeterlik Sınavı İçeriği ve Değerlendirilmesi

Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve her aşamadan 70 ve üzeri puan (%30 yabancı dilde eğitim veren bölümler için 60 ve üzeri puan) alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri puan (%30 bölümler için 60 ve üzeri puan) alınması zorunludur.

Sınav aşamaları ve saatleri

08 Şubat 2022 saat: 11.00 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı)

09 Şubat 2022 saat: 11.00 - 2. Aşama (Yazma Sınavı)

10 Şubat 2022 saat: 11.00 - 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

11.00 – Dinleme Sınavı

11.45 – Konuşma Sınavı

Yeterlik sınavlarının ikinci ve üçüncü aşamasına katılmaya hak kazanan öğrenciler yine YDYO internet sitesinin duyurular kısmında ilan edilecektir.

ELT-ELL 3. Aşamaya Girecek Öğrenciler.pdf
GEPP 3. Aşamaya Girecek Öğrenciler.pdf