Yabancı Dil Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı, YDS İle Muafiyet ve Diğer Muafiyet Koşullarına İlişkin Bilgilendirme

Zorunlu Hazırlık Programları

2020-2021 Akademik yılı Muafiyet Sınavı Koşullarına İlİşkİn Bİlgİlendİrme

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Programı (İngilizce) Muafiyet (Yeterlik) Sınavları 25-29 Ocak 2021 tarihlerinde çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Bu sınav sadece Zorunlu Hazırlık Programında eğitim alan öğrenciler için düzenlenmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Programında eğitim alan öğrenciler bu sınava giremezler.

Muafiyet sınavına girmek zorunlu değildir, sınava katılmayanlar 2. Dönem derslerine devam edeceklerdir.

Not: Muafiyet başvuru dilekçesinde ve YDS ile muafiyet başvuru dilekçesinde imza yeri mutlaka imzalanmalıdır

İmzalanan başvuru dilekçelerinin taratılarak veya net şekilde fotoğrafı çekilerek email ile ozgegulme17@comu.edu.tr

adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

2020-2021 Akademik yılı Güz Döneminde hazırlık eğitimi alan öğrencilerle, 2019- 2020 Akademik Yılında hazırlık eğitimi almış ve başarısız olmuş öğrencilerin sınava girebilmek için ekteki  muafiyet başvuru dilekçesini en geç 22 Ocak 2021 tarihine kadar ozgegulme17@comu.edu.tr adresine mail göndermeleri gerekmektedir.

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ile Muafiyet

YDS Sonuç Belgesi İle Muaf tutulma İsteği

2020-2021 Akademik yılı Güz Dönemi sonu itibariyle Zorunlu Hazırlık Programına kayıtlı öğrencilerin YDS (Yabancı Dil Sınavı) den aldığı eşdeğer puanı gösteren belge ile aşağıda belirtilen ‘’İngilizce Zorunlu Hazırlık Programına kayıtlı öğrencilerin YDS ile hazırlıktan muaf tutulma isteğine ait form’’ doldurularak en geç 20 Ocak 2021 tarihine kadar mail yolu ile ozgegulme17@comu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvurular yönetmeliğimiz (ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ’NİN 10.Maddesi 3.bendi) gereğince komisyonumuz tarafından değerlendirilerek uygunluğu hakkında sitemizde ilan edilecektir.

Belgenin geçerli sayılması için gereken şartlar:

1. 2020-2021 Akademik yılı Güz Döneminde aktif olarak hazırlık eğitimi alan öğrencilerin 70 ortalama şartınıyerine getirmiş olmaları.
  2. Zorunlu Hazırlık bölümleri (Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Uluslararası İlişkiler, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı) için belge puanının 70 ve üzeri olması. (Biyoloji bölümü için 60 ve üzeri.)
  3. Sınav puanın başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olması.
  4. YDS ve eşdeğer sınav sonuç belgelerinde ÖSYM tarafından verilen kontrol kodunun yer alması.

*Not: YÖKDİL sınavı hazırlık muafiyetinde geçerli değildir.

Muafiyet başvuru dilekçesi.docx
YDS başvuru dilekçesi.docx