Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı ile İlgili Bilgilendirme (Güncellendi)

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı ile İlgili Bilgilendirme

03 Ocak 2023 tarihinde 11:00'de, Terzioğlu Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yüz yüze yapılacak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı başvuruları online olarak alınacaktır. Başvurunuzu sorunsuz şekilde yapmak için ekli dosyada belirtilen adımları takip ediniz. Hangi oturumda sınava gireceğiniz 30 Aralık 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından ilan edilecektir. (https://ydyo.comu.edu.tr/)

HATIRLATMA: Başvuru ekranı 16 Aralık 2022 saat 08:00 de aktif olup, 25 Aralık 2022 saat 17:00 kapanacaktır.

03 Ocak 2023 tarihinde saat 11:00’de Terzioğlu Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yüz yüze yapılacak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı başvuruları tamamlanmış olup ekli listelerde sınav yerleriniz belirtilmiştir.

NOT: Başvuru sayısı az olduğundan sınavın tek oturumda yapılması planlanmıştır. Sınav 11:00 ile 13:00 saatleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu dersliklerinde yapılacaktır.

YABANCI DİL SINAVI İLE İLGİLİ UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

1. İlgili listede belirtilen sınıfta salon başkanınızın gösterdiği yere oturunuz.

2. Sınava gelirken sınav giriş belgenizin ve fotoğraflı nüfus cüzdanlarınızın yanınızda bulunduğunu kontrol ediniz.

3. Adaylar sınavın ilk 15 dakikası geçtikten (11:15) sonra sınav salonuna alınmayacaklardır.

4. Test için verilen cevaplama süresi 120 dakikadır ve ilk 30 dakika sınav salonundan ayrılmak yasaktır.

5. Sınav süresince her ne sebeple olursa olsun sınav salonunu terk eden aday tekrar sınava alınmaz.

6. Adayların sınav esnasında ders notu, sözlük, kitap gibi ders materyalleri ve çağrı cihazı, cep telefonu, akıllı saat vb. haberleşme araçlarını yanlarında bulundurmaları yasaktır. Adayların bu tür eşyaları sınava getirmemeleri, getirdikleri takdirde sınav sonuna kadar salon görevlilerine teslim etmeleri gerekmektedir. Üzerinde bu tür eşyalar tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

03 Ocak 2023 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yabancı Dil Sınavı Başvurusu.pdf
03 Ocak 2023 tarihli LEE Yabancı Dil Sınavı Aday Listesi- Sınav Yerleri.pdf