İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı 1. Aşama Sonuçları ve 2. Aşama Hakkında Bilgilendirme

İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı 1. Aşaması tamamlanmış ve Muafiyet Sınavı 1. Aşama Sonuçları aşağıdaki eklerde açıklanmıştır.

Birinci aşamadan yeterli puanı alan öğrenciler Muafiyet sınavının ikinci aşamasına girerler. İkinci aşamada öğrencilerin yazma ve konuşma becerileri ölçülür. Yazma sınavında öğrencilerden 60 dakika içinde verilen 4 konu arasından birini seçerek 4-5 paragraflık 300-350 kelimelik bir deneme yazısı yazmaları istenir. Konuşma sınavında ise öğrencilerin belirli bir konu üzerinden sorulan soruları anlaması ve sorulara cevap vererek yaklaşık 5-6 dakika konuşması beklenir.

Muafiyet başarı puanları, 1. Aşamanın %50’si (%25 Listening, %25 Reading) ve 2. Aşamanın %50’si (%25 Writing, %25 Speaking) alınarak hesaplanır.

Muafiyet Sınavının 2. Aşamasına girmeye hak kazanan öğrencilerin Yazma ve Konuşma Sınavına girecekleri derslikler aşağıda verilmiştir.

Yazma sınavı 18 Eylül Çarşamba Günü YDYO Dersliklerinde 10.00'da gerçekleştirilecektir.

Konuşma sınavı yine 18 Eylül Çarşamba Günü YDYO Dersliklerinde 12.30 da yapılacaktır.

Öğrenciler Konuşma Sınavı saatinde derslik önünde hazır bulunacak ve sınıf listesindeki sıraya göre sınava alınacaktır. Sınav saatinde derslik önünde hazır bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

2. Aşamaya girme hakkınız olduğunu düşünüyor ve listelerde numaranızı bulamazsanız, YDYO Öğrenci İşlerinde görevli Özge Gülme ile sınavdan önce görüşünüz.

Muafiyet sınavından 70 ve üzeri başarı puanı alan İngiliz Dili Eğitimi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencileri ve 60 ve üzeri başarı puanı alan diğer bölümlerin öğrencileri hazırlık sınıfından muaf sayılır ve eğitimlerine kayıtlı oldukları bölümlerde devam eder.

İngilizce Öğr. ve İngiliz Dili Ed. Muafiyet Sınavı 1. Aşama Sonuçları.pdf
Muafiyet 2. Aşama (Konuşma) Derslikleri ve Sınıf Listeleri.pdf