İngilizce Hazırlık Bilgi Paketi: 2024-2025 1. Kur Sınıf Listeri, Ders Programları, Ders İçerikleri ve Oryantasyon

Sevgili Öğrenciler,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Programına hoş geldiniz. 2024-2025 akademik yılında sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

2024-2025 akademik yılı 1. Kur sınıf listeleri, ders programları ve ders içerikleri aşağıda sunulmuştur. İlgili içeriğin üzerine tıklayarak açılan sayfada içerikleri görüntüleyebilirsiniz. Sayfada ayrıca Öğrenci El kitabı ve İngilizce Hazırlık Programı oryantasyon videoları da mevcuttur. Bu içerikleri detaylı olarak inceleyerek hazırlık programı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

26 Eylül Perşembe 10:00’da Troya kültür merkezinde Hazırlık Programı Oryantasyon Toplantısı düzenlenecektir. Bu toplantıda hazırlık programına ve üniversiteye uyum sürecine ilişkin bilgiler verilecektir.

Yeni akademik yılda hepinize başarılar dileriz.

Öğrenci Bilgi Paketi

Akademik Takvim

Hazırlık programında dersler 23 Eylül 2024 tarihinden itibaren başlayacaktır. Akademik takvimi görüntülemek için tıklayınız.

Seviyelere Göre Sınıf Listeleri

Başlığa tıklayarak açılan sayfada seviye ve sınıfınızı bulabilirsiniz. Kitap setlerinizi alırken hazırlık eğitimine başlayacağınız seviyeyi baz alarak seçim yapınız. Kitap setlerinin teminine ilişkin ilana ulaşmak için tıklayınız.

Ders Programları

Seviye ve sınıfınızı öğrendikten sonra aşağıdaki başlıklara tıklayarak ders programlarını görüntüleyebilirsiniz. Açılan sayfada aşağıda yer alan sekmelerden sınıfınızı görüntüleyerek ders programınıza ulaşabilirsiniz.

A1 ve A2 Seviyeleri Ders Programları

B1 ve B1+ Ders Programları

Biga Hazırlık Ders Programı

Ders İçerikleri

Seviyelere göre ders içerikleri aşağıda sunulmuştur. Aşağıdaki başlıklara tıklayarak ders içeriklerini görüntüleyebilirsiniz. Ders içeriklerinde dersin tanımı, hedef çıktılar ve haftalık konu listesi yer almaktadır. Ders içeriklerine ilişkin detaylı bilgi dersin öğretim elemanı tarafından verilecektir.

A1 Ders İçeriği

A2 Ders İçeriği

B1 Reading & Writing Ders İçeriği

B1 Listening & Speaking Ders İçeriği

B1 Use of English Ders İçeriği

B1+ Reading & Writing Ders İçeriği

B1+ Listening & Speaking Ders İçeriği

B1+ Use of English Ders İçeriği

B2 Reading & Writing Ders İçeriği

B2 Listening & Speaking Ders İçeriği

B2 Use of English Ders İçeriği

B2+ Reading & Writing Ders İçeriği

B2+ Listening & Speaking Ders İçeriği

Danışman Öğretim Elemanları

Başlığa tıklayarak sınıflarınızın danışman öğretim elemanlarını görüntüleyebilirsiniz. Her kur başında sınıflar için birer öğretim görevlisi sınıf danışmanı olarak atanmaktadır.  Danışman öğretim görevlileri aşağıda belirtilen konulardan sorumludur:

• öğrencilerin şikayet, talep, istek ve sorunlarının dinlenmesi
  • muhtemel çözümlerin bulunması
  • gerektiğinde bu konuların idarecilere aktarılması
  • öğrencinin sorununa ilişkin ilgili birime/kişiye yönlendirilmesi
  • öğrencilerin eğitim-öğretime ilişkin yaşayabilecekleri sorunların çözümlerinin aranması
  • Progress Test sonuçlarının değerlendirilmesi ve UBYS’ye girilmesi.
  • Performans notu ve kur atlama sınavı sonuçlarının UBYS’ye girilmesi.

Herhangi bir konuda şikâyet, istek, soru, itiraz veya talep sahibi öğrenci öncelikle danışman öğretim elemanı ile görüşmelidir. Öğrenci danışman öğretim elemanı ile yaptığı görüşme neticesinde sorununu çözememiş ise sırasıyla koordinatörlük, bölüm başkanlığı ve yüksekokul müdürlüğüne müracaat edebilir.

Öğrenci El Kitabı

İngilizce hazırlık programına ilişkin detaylı bilgilere yukarıda yer alan öğrenci el kitabı başlığına tıklayarak ve aşağıdaki oryantasyon videolarını izleyerek ulaşabilirsiniz.