HİBRİT (HARMANLAŞMIŞ) EĞİTİME GEÇİŞ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde eğitim ve öğretimin uzaktan öğretim yöntemi ile yürütülmesi ve Nisan ayı içinde konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu’nun 30/03/2023 tarihli açıklamaları doğrultusunda 17 Nisan 2023 tarihinden itibaren 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine Mahsus Olmak Üzere Üniversitemizde Yürütülecek Olan Eğitim Modelinin 03/04/2023 Tarihli Senato Toplantısı Kararı ile aşağıdaki şekilde uygulanmasına karar verilmiştir.

• Zorunlu Hazırlık Programı Dersleri hem uzaktan öğretim (online) ile hem de yüz yüze olarak eşzamanlı olarak yapılacaktır.
  • İsteğe Bağlı Hazırlık Programı Dersleri uzaktan öğretim (online) ile gerçekleştirilecektir.
  • Derslerde devam zorunluluğu gözetilmeyecektir.
  • Sınav ve kısa sınav, ödevler online olarak yapılacaktır / teslim alınacaktır. (Microsoft Teams, Turnitin ve Flipgrid platformları kullanılacaktır)
  • Dersler 40 dk olacaktır.
  • Hibrit eğitime uygun olarak ders programı güncellenmiştir.