Hazırlık Programları Yıl Sonu Başarı Durumları (Muafiyet Sonrası)

Hazırlık Programları Yıl Sonu Başarı Durumları (Muafiyet Sonrası) ekteki dosyalarda sunulmuştur. Detaylı yıl içi sınav puanlarınızı ubys üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Hazırlık yıl içi genel başarı puanı 80 ve üzeri olan öğrenciler hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamış sayılır ve muafiyet sınavına girmezler. Bu öğrencilerin yıl içi genel başarı puanı hazırlık sınıfı başarı puanı olarak değerlendirilir.

Gerekli şartları sağlayarak YDS ile muaf olan öğrencilerin hazırlık sınıfı başarı puanı YDS'den aldıkları puandır.

Muafiyet sınavına giren öğrencilerin yıl içi başarı puanlarının %50'si muafiyet sınav puanının %50'sine eklenerek hazırlık sınıfı başarı puanı hesaplanmıştır.

Bir sonraki hazırlık muafiyet sınavı Eylül 2019'da yapılacaktır. Bu sınava ilişkin detaylar 2019 Eylül'ün ilk haftası yüksekokul internet sayfasına ilan edilecektir.

Hazırlık programında iki yıl üst üste başarısız olan öğrenciler %85 devam şartını yerine getirdikleri takdirde her yıl Eylül'de yapılan yeterlik sınavına 3 kez katılma hakkına sahiptir. Bu öğrenciler Eylül'deki sınavda başarılı oldukları taktirde, lisans programlarına tekrar kayıtlanırlar.

Kendilerine daha önce yazılı olarak  ve sözlü olarak bildirildiği üzere ELL-ELT programı öğrencisi olup kendi isteği ile GEPP veya İsteğe Bağlı grubunda ders alan öğrencilerin bu programlarda aldıkları başarı puanının bir geçerliği yoktur.

Resmi sonuçlar öğrencilerin bağlı bulundukları lisans programlarına 2019 Haziran sonuna kadar gönderilecektir.

Sorularınız için comuprep@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

1819_japonca_hazirlik_yeterlik_sonuclari.pdf
2017-2018 GEPP YIL SONU BAŞARI DURUMLARI.pdf