Hazırlık Programı Ders Kaydı ve Harç İşlemleri

Hazırlık programında ders atamaları Yüksekokul öğrenci işleri tarafından yapılmaktadır. Ancak hazırlık programı alacak (yeni kayıt ve sene tekrarı yapan öğrencilerin tümü) tüm öğrencilerin 25-29 Eylül tarihlerinde ders seçimi yapmadan *hazırlık kayıt yenileme* işlemi yapmaları gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sisteminden ‘’hazırlık kayıt yenileme işlemi’’ yapamayan öğrenciler derslerin başladığı tarih 02 Ekim – 06 Ekim 2023 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işlerine müracaat ederek ders kayıtlarını yaptırabilirler.

Muafiyet sınavı, geçerli yabancı dil sınavı veya intibak ile hazırlıktan muaf olan öğrencilerin 29 Eylül tarihine kadar kayıtlı oldukları programa ders kaydı yapmaları gerekmektedir. Üzerinde hazırlık programı göründüğü için ders kaydı yapamayan öğrenciler 2-6 Ekim tarihlerinde danışmanları ile ders kaydı yapabilirler.

Zorunlu Hazırlık Programında eğitim gören İkinci öğretim öğrencileri (yeni kayıtlı ve Destek yılı alan öğrenciler) 25 Eylül 2023 – 29 Eylül 2023 tarihleri arasında Ziraat bankası ATM’lerinden harçlarını yatırmaları gerekmektedir. Harçlarını yatırmayan öğrencilerin ders kayıtları yapılmamaktadır.