Hazırlık Programı 2020/2021 Quiz ve Ara Sınav Takvimi

İlan Metnin Tamamını Lütfen Dikkatlice Okuyunuz

Birimlere göre 2020/2021 Güz Yarıyılı Quiz (Kısa Sınav) ve Ara Sınav Takvimi ekte sunulmuştur. Lütfen sınav tarih, saat ve içerik bilgilerini dikkatlice inceleyerek gerekli hazırlıkları yapınız.

*Sınav uygulamaları çevrimiçi (online) sınav ve ödev (task) şeklinde verilecektir.

*Çevrimiçi sınavlar Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır. Ödev olarak verilen sınav uygulamaları yine Microsoft Teams üzerinden toplanacaktır.

*Ekte belirtilen teslim tarihi ve saatinden sonra teslim edilen ödev/sınavlar kabul edilmeyecektir.

*Sınav uygulamalarının içeriği ve diğer detaylar hakkında dersin sorumlu öğretim görevlisi/üyesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

*Ödev şeklinde verilen sınav uygulamalarında intihal tespit edilirse sınav geçersiz sayılacak ve bu öğrenciler hakkında kopyaya yönelik disiplin işlemi uygulanacaktır. Bu tür sınavların ödev yönergesine ve değerlendirme kriterlerine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.

*Online sınavlarda kopya tespit edilmesi veya adayların doğru/yanlış cevaplarında belli oranın üzerinden benzerlik çıkması durumunda bu öğrenciler hakkında kopyaya yönelik disiplin işlemi uygulanacaktır.

**Teknik nedenlerden dolayı sınava katılmazsanız veya sınavı teslim edemezseniz sınavın telafisi yapılmamaktadır. Bu nedenle önceden tedbirlerinizi alınız.

-Çevrimiçi sınavlara bilgisayar ile katılınız.

-Cep telefonu ve diğer mobil cihazlarda sınavların açılmaması veya teslim edilememesi gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

-Elektrik kesintisi ihtimaline karşı bataryası veya güç kaynağı olan bir cihaz tercih ediniz.

-Sınavın başında ve sonunda internet bağlantınızın olması gerekmektedir. Sınav devam ederken internet bağlantınız kesilse dahi soruları cevaplamaya devam edebilirsiniz. Sınav sonunda yanıtları göndermek için aktif bağlantınızın olması gerekmektedir.

-Dinleme sınavlarında kayıtları dinlemek için aktif bağlantınızın olması gerekmektedir.

-Sınav esnasında yaşanabilecek bağlantı ve teknik sorun ihtimali göz önünde bulundurularak size verilen sınav süresi normalden 5-10 dakika fazla verilmektedir. Toplam süreniz bu tür sorunları da kapsamaktadır ve bu nedenle ekstra süre verilememektedir. Örneğin 11:00’da başlayıp, 12:00’da biten bir sınav aslında 50 dakikalık bir sınavdır. Teknik ve bağlantı sorunu ihtimaline karşı sınav süresi 60 dakika olarak belirlenmiştir.

-Sınavı ilk açmaya çalıştığınızda sınav ekranı 2-3 dakika geç açılabilir. Bu durumda sakin kalınız ve sınavın açılmasını bekleyiniz.

-Sınavların bitiş saati sınavın erişime kapanacağı saati ifade etmektedir. Örneğin sınav bitiş saati 11:30 olarak yazılmışsa sınav tam 11:30’da kapanır ve cevaplarınızı gönderemezsiniz. Bu nedenle cevaplarınızı 11:29’da göndermiş olmanız gerekmektedir.

-Konuşma sınavlarında kamera ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir.

2020-2021_guz_japonca_quiz_sinav_takvimi.pdf
894-gepp-regular-quiz-and-midterms-dates-g5-g6-g7-g8-g (2).docx