Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2024-2025 İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı Sonuçları (Güncellendi)

2024-2025 Akademik Yılı İngilizce Muafiyet Sınavı Sonuçları aşağıdaki eklerde açıklanmıştır.

Muafiyet Sınavında başarılı olan öğrenciler eğitimlerine bölümlerinde devam edeceklerdir.

(UBYS deki Hazırlık Programından Bölüme aktarılma işlemleri 1 hafta içinde yapılacaktır).

Muafiyet Sınavında başarısız olan öğrenciler eğitimlerine İngilizce Hazırlık alarak devam edeceklerdir. İngilizce Hazırlık eğitimi alacak olan öğrencilerin Kurları (Seviyeleri) en geç 22.09.2024 tarihinde YDYO internet sitesinde ilan edilecektir.

 

İngilizce Muafiyet Sınavı (CEPT - COMU English Proficiency Test)
Seviye Tespit Sınavından 70 ve üzeri başarı puanı alan İngiliz Dili Eğitimi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencileri ve 60 ve üzeri başarı puanı alan diğer bölümlerin öğrencileri İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır.

Muafiyet başarı puanları, 1. Aşamanın %50’si (%25 Listening, %25 Reading) ve 2. Aşamanın %50’si (%25 Writing, %25 Speaking) alınarak hesaplanır.


Muafiyet sınavından 70 ve üzeri başarı puanı alan İngiliz Dili Eğitimi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencileri ve 60 ve üzeri başarı puanı alan diğer bölümlerin öğrencileri hazırlık sınıfından muaf sayılır ve eğitimlerine kayıtlı oldukları bölümlerde devam eder.

 

2023 ve Öncesinde Kayıtlı Öğrenciler
2023 ve öncesinde kayıtlı öğrencilerinden muafiyet sınavından 70 ve üzeri başarı puanı alan İngiliz Dili Eğitimi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri öğrencileri ve 60 ve üzeri başarı puanı alan diğer bölümlerin öğrencileri hazırlık sınıfından muaf sayılır ve eğitimlerine kayıtlı oldukları bölümlerde devam eder.

Hazırlık programı işleyiş ve ölçme değerlendirme süreçlerine ilişkin detaylı bilgi öğrenci el kitabında mevcuttur. (Öğrenci el kitabını görüntülemek için tıklayınız.)

Ekler

2024-2025 HAZIRLIK Muafiyet Sınavı Sonuçları (İng. Öğr. ve İng. Dili ve Ed Hariç).pdf
2024-2025 HAZIRLIK Muafiyet Sınavı Sonuçları İng. Öğr. ve İng. Dili ve Ed..pdf
SBS ve Yeterlik Sınavları Muafiyet Durumları.pdf