Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2023 Haziran İngilizce Hazırlık Programı Muafiyet Sınavı Öğrenci Listeleri ve Sınavın Uygulanması (GÜNCELLENDİ)

Yabancı Diller Yüksekokulu

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

2023 HAZİRAN YETERLİK (MUAFİYET) Sınavı Öğrenci Listeleri ve Sınavın Uygulanması

(İlan içeriği Sadece İngilizce Hazırlık Programını Kapsamaktadır)

 

Yeterlik Sınavları Yeri ve Saati

Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Programı (İngilizce) Yeterlik Sınavları 13-14-15 Haziran 2023 tarihlerinde 11.00 da Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi (online) yapılacaktır.

Yeterlik sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ÇOMU YDYO Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara göre belirlenmiştir;

https://ydyo.comu.edu.tr/yuksekokulumuz/yonergeler.html

Yeterlik sınavına katılmaya hak kazanan ELT-ELL ve GEPP öğrencilerinin listesi ve sınava girecekleri Microsoft Teams Ekipleri (Öğrenciler Microsoft Teams Ekiplerine eklenmiştir) ve muaf olan öğrenciler aşağıda verilen eklerde açıklanmiştır.


Yeterlik Sınavı İçeriği ve Uygulanması

Yeterlik sınavı 3 aşamada yapılacaktır ve öğrenciler sınavın 3 aşamasına da gireceklerdir.

Sınavın tüm aşamalarında Microsoft Teams üzerinde belirtilen zaman aralıklarında sınavlar aktif olacak ve kapanacaktır. Zamanında gönderilmeyen sınavlar kabul edilmeyecektir.

Sınavın ikinci aşaması Yazma (Writing) için tüm öğrencilerin Turnitin hesabına sahip olması gereklidir. Öğrenciler Microsoft Teams üzerinden  paylaşılacak sınıf numarası ve kayıt anahtarı ile sınav yanıtlarını belirtilen süre içinde Turnitine yükleyeceklerdir.

Sınavın 3. Aşaması Dinleme ve Konuşma kısımlarından oluşmaktadır. Konuşma kısmı için gruplar oluşturulmuştur ve bu gruplar konuşma sınavından önce öğrencilerle paylaşılacaktır.

Yeterlik Sınavının Değerlendirilmesi

Sınavın tüm aşamalarından 70 ve üzeri (Eğitim Dili %30 İngilizce olan bölümler için 60) puan alan öğrencilerin notları, tüm bu girdikleri sınavların sonuçlarının belli yüzdeliklerle hesaplanması ile ortalaması alınarak belirlenir. Yüzdelik dağılımı aşağıdaki şekildedir. 

1. Aşama - Test: %40

2. Aşama - Writing %30

3. Aşama - Listening&Speaking %30

 

Sınav aşamaları ve saatleri

13 Haziran 2023 saat: 11.00 - 1. Aşama (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma Sınavı) 

14 Haziran 2023 saat: 11.00 - 2. Aşama (Yazma Sınavı) 

15 Haziran 2023 saat: 11.00 - 3. Aşama (Dinleme ve Konuşma Sınavı)

                                     11.00 – Dinleme Sınavı

                                     11.45 – Konuşma Sınavı 

 

* Sınav uygulamasında sorun yaşanmaması için öğrencilerin sınavlara bilgisayar üzerinden katılmaları gerekmektedir. Tablet ve telefon üzerinden katılınan sınavlarda sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle tüm öğrencilerin sınavın yapılacağı 13-14-15 Haziran 2023 tarihlerinde kesintisiz internet erişimi ve bilgisayara sahip olmaları önem arz etmektedir. Bu şartlara ikametlerinde sahip olmayan öğrenciler internet ve bilgisayara erişebilecekleri bir ortamda sınava girebilirler. Sınavın uygulanmasında karşılaşılabilecek teknik sorunlardan sınava girenler sorumludur. 

 

Ekler

ELT-ELL Öğrenci Listesi.pdf
GEPP Öğrenci Listesi.pdf