Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2021 Erasmus Yabancı Dil Sınavı Başvuru Duyurusu

2021 Erasmus Yabancı Dil Sınavı 5 Mart 2021 ve 8 Mart 2021 tarihlerinde iki aşamalı olarak Microsoft Forms ve Teams platformlarından online olarak yapılacaktır.

Sınavın online olarak yapılmasından dolayı sınav ile ilgili gerekli internet altyapısı ve teknik ekipmanların hazırlanmasından sınav başvurusunda bulunan adaylar sorumludur.

İkinci aşama (Konuşma becerilerini ölçen) sınav için kamera ve mikrofon kullanımı zorunludur.

Yaşanabilecek bağlantı veya teknik sorunlardan dolayı hiçbir adaya sınav tekrarı yapılmayacaktır.

Başvuru Tarihleri ve Yeri

Başvurular 12 Şubat 2021- 26 Şubat 2021 tarihleri arasında online olarak Microsoft Forms üzerinden yapılacaktır.

Aşağıda bağlantısı paylaşılan başvuru ekranı 12 Şubat 2021 tarihinde sabah 08:30 da aktif olacak ve 26 Şubat 2021 tarihinde saat 17:00 de kapanacaktır.

Başvuru Ekranı İçin Tıklayınız

Başvuru ekranında dikkat edilmesi gereken hususlar:

  1. Sınav başvurusu yapacak Ön lisans / Lisans öğrencilerinin GNO sı en az 2.20 olması gerekmektedir.
  2. Sınav başvurusu yapacak Yüksek lisans ve Doktora öğrencilerinin GNO sı en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.
  3. 2020-2021 Akademik yılında Zorunlu ya da İsteğe Bağlı Hazırlık programında öğrenim gören öğrencilerin GNO bulunmadığından bu sınava başvuru yapamazlar.
  4. Bu başvuru formunda belirtilmiş olan kişisel bilgilerin doğruluğunu tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. 
  5. Sınav başvurusunda beyan edilen bilgilerin kontrolü UBYS sistemi üzerinden kontrol edilecek ve hatalı ya da yanlış beyanda bulunan adayların sınav başvuruları iptal edilecektir.

Sınav Tarihleri, Saatleri ve Sınav Yerleri:

  1. Aşama

Tarih

Yer

İngilizce Okuma / Yazma Sınavı

05 Mart 2021 Cuma 
Saat: 11:00

Microsoft Forms - (Sınav bağlantısı daha sonra ydyo.comu.edu.tr sayfasından ilan edilecektir)

  1. Aşama

Tarih

Yer

İngilizce Konuşma Sınavı

08 Mart 2021 Pazartesi Saat: 10:00-17:00

Microsoft Teams - (Sınıf kodları daha sonra ydyo.comu.edu.tr sayfasından ilan edilecektir)

Sınav ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar:

  1. Adayların son başarı puanının hesaplanması için her iki aşamaya da girmesi gerekmektedir.
  2. Adayların ikinci aşama sınavına girebilmeleri için ilk aşama sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir.
  3. İlk aşama sınav linki 5 Mart 2021 tarihinde saat 11:00 de aktif olacak ve saat 12:09:59 erişime kapatılacaktır. Mağduriyet yaşanmaması için adayların bilgisayarlarının saatinin güncel olduğunu kontrol etmeleri ve gönder tuşuna basmak için son saniyeyi beklememeleri gerekmektedir.
  4. İlk aşama sınavının değerlendirilmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
  5. İkinci aşamaya girmeye hak kazanan adayların isimleri 07 Mart 2021 Pazar günü Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasında ilan edilecektir.
  6. 2021 Erasmus Yabancı Dil Sınavının ikinci aşamasının sorunsuz gerçekleştirilmesi için adayların ilan edilen Microsoft teams sınıfına daha önceden kayıt olması ve sınav günü sınav başlama saatinden en az 10 dakika önce ilan edilen Microsoft Teams sınıfında hazır bulunmaları gerekmektedir.
  7. Özellikle ikinci aşama olan konuşma sınavı için adayların kamera ve mikrofonlarının çalışıp çalışmadığını önceden kontrol etmeleri ve kimlik tespiti için fotoğraflı Öğrenci Kimlik Kartları, TC Kimlik Kartları ya da pasaportlarını yanlarında hazır bulundurmaları çok önemlidir.

Sınav Başarı Puanını Hesaplanması:

Adayları son başarı puanları yazılı (okuma /yazma) sınavın %50’si, konuşma sınavının %50’i alınarak hesaplanır. Nihai yabancı dil puanı 50 ve üzeri olan öğrenciler Erasmus hareketliliğine başvuru hakkı kazanacaklardır.

Sınav Başarı Puanının Duyurulması:

Yukarıda detayları belirtilen son başarı puanları Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasından 12 Mart 2021 tarihinde ilan edilecektir. Fiziksel bir sonuç belgesi verilmeyecektir.

Sınav İçeriği:

Birinci aşama - Yazılı Sınav okuma ve yazma becerilerini ölçen çoktan seçmeli  sorulardan oluşmaktadır ve süresi 70 dakikadır.

İkinci aşama - Konuşma sınavında belirli konu başlıkları etrafında toplanan sorular üzerinden adayların İngilizce konuşma becerileri ölçülür.

Örneğin adaya “Teknoloji” konu başlığı üzerinden internet, teknolojinin faydaları/zararları gibi sorular sorulur. Sınavda öğrencilerin sorulan soruları algılama düzeyleri (comprehension), akıcılık (fluency), telaffuz (pronunciation), doğruluk (accuracy) ve içerik (content) üzerinden değerlendirme yapılır. Her adayın 3-5 dakika arasında konuşması beklenir.

Örnek sınav soruları ile ilgili bilgi http://ydyo.comu.edu.tr/sinavlar/erasmus.html adresinden edinilebilir.