Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2020-2021 Akademik Yılında Başarısız Olan Öğrenciler İçin Hazırlık Destek Programı Hakkında Bilgilendirme

2020-2021 Akademik Yılında Başarısız Olan Öğrenciler İçin Hazırlık Destek Programı

*Kayıtlı olduğu yılda bölümünde Zorunlu Hazırlık Programı olan öğrenciler 2 yarıyıl (1 akademik yıl) hazırlık okuyup başarısız veya devamsız olduklarında talep ettikleri takdirde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretimi Yönergesi’nin 7. maddesi 2.fıkrasına göre hazırlık destek programına katılabilirler. (http://ydyo.comu.edu.tr/yuksekokulumuz/yonergeler.html).

*Hazırlık destek programına katılmak isteyen öğrencilerin ilgili maddeye istinaden 29 Eylül - 06 Ekim 2021* tarihleri arasında bir dilekçe ile YDYO Öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen sürelerde dilekçeyle talepte bulunmayan öğrenciler bu programa kabul edilmeyecektir.

* Hazırlık destek programına başvuran öğrenciler 1 Ekim 2021 tarihinde düzenlenecek olan Seviye Belirleme Sınavına girmeyeceklerdir. Destek yılı almak isteyen öğrenciler için Seviye Tespit Sınavı, daha sonra ilan edilecek bir tarihte gerçekleştirilecektir.

** İngilizce Öğretmenliği ile İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri tek seviyede eğitim almakta oldukları için Seviye Tespit Sınavı yapılmamaktadır.