Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yücel ACER'in de katılımı ile 2016 - 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantımızı 20 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirdik.

Yüksekokul konferans salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Doç. Dr. Aysun Yavuz, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık programları, akademik personel sayıları, mesleki eğitim planları ve mesleki eğitim ihtiyaçları konularında bilgiler verdi ve YADYO’nun faaliyetlerini aktardı.

Bu konuşmaların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer bir değerlendirme konuşması yaptı. Rektör Acer, akademik kurul vesilesiyle akademisyenle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve uluslararasılaşmanın önemine vurgu yaparak “Uluslararasılaşmaktan Vazgeçmemeliyiz” ve “Uluslararası Akademik Çalışmalara Yönelmeliyiz” dedi.

Akademisyenlerin daha fazla uluslararası faaliyetlere katılımını sağlamak için rektörlük olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını, akademisyenlerin de daha fazla uluslararası anlaşmalar, projeler yapması gerektiğini vurguladı.

Rektör Acer konuşmasında, yabancı dil öğretiminin önemi ve yabancı dil öğrenme, öğretme metotları konusunda bilgiler verdiği akademik kurulda mekânsal gelişime dair düşünülen planlardan ve akademisyen sayısını artırmaya yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek toplantıya katılan akademisyenlere teşekkür etti.

Toplantı, Prof. Dr. Yücel Acer'in konuşmasının ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.