Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksekokulu

2015-2016 Akademik Yılı Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

2015-2016 Akademik Yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) zorunlu ya da isteğe bağlı hazırlık programları bulunan bölümlerine kayıt yaptırıp, Yabancı Diller Yüksek Okulu bünyesinde hazırlık eğitimi alacak öğrenciler için Troya Kültür Merkezinde oryantasyon eğitimi düzenlendi. Programa hazırlık eğitimi bünyesinde yer alan, zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı öğrencileri ile bu programlarda görev alan akademik ve idari personel katıldı.

Üniversitemizin tanıtım filminin ardından, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Aysun YAVUZ açılış konuşması ile öğrencilere seslenerek, yabancı dil bilmenin önemini ve gereklilerini hatırlatarak bu seneyi en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini ve dil öğrenimini kolaylaştırmak için dil öğrenim stil ve stratejilerinin kullanılmasının önemini vurguladı. Ayrıca Yüksekokulumuzun ve üniversitemizin Yabancı Dil öğrenim olanaklarına değinen Doç. Dr. Aysun Yavuz, öğrencilere daha fazla olanak yaratmak için çalıştıklarını belirtti.

Programın devamında Hazırlık Eğitimi Bölümünde yürütülen programlardan sorumlu Yabancı Dillere Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Okt. Sedat BECEREN, Yüksekokulun Akademik takvimi, Zorunlu ve İsteğe Bağlı hazırlık programlarının içerikleri, ders programları, ders değerlendirme kriterleri, devam zorunluluğu ve başarı notunun hesaplanması ile ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi Ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretimi Yönergesine atıfta bulunarak bilgi verdi.

Hazırlık Eğitimi Bölümünde yürütülen programların koordinatörlerinin tanıtımının ardından, oryantasyon eğitimi karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı.