Yeni Kayıt Yaptıran Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine

İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili Edebiyatı, Japonca, Uluslararası İlişkiler (Siyasal Bilgiler Fakültesi), Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, İşletme (Siyasal Bilgiler Fakültesi) bölümleri için zorunlu yabancı dil hazırlık programı bulunmaktadır. Bu bölümlere kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtlarından hemen sonra Hazırlık Muafiyet Sınavına girmek için Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işlerine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Dilekçe örneği ekte sunulmuştur.

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı Olan Bölümler ve Muafiyet Kriterleri

İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili Edebiyatı Bölümleri

Seviye: En az CEFR B2 (Upper-Intermediate)

Puan: En az 70

İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili Edebiyatı Hazırlık programında yabancı dil eğitimine B1 (orta üzeri) seviyeden başlanmaktadır. Bu nedenle bu programa kayıt yaptıran öğrencilerin en az orta seviye yabancı dil seviyelerinin olması önemlidir. Hazırlık programı sonunda öğrencilerin başarıyla tamamlamaları gereken seviyen B2’dir.

Uluslararası İlişkiler, Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri

(%100 İngilizce)

Seviye: En az CEFR B1 (Intermediate)

Puan: En az 70

Bu bölümler için hazırlık programında yabancı dil eğitimine A1 (Başlangıç) seviyeden başlanmaktadır. Bu nedenle bu programa kayıt yaptıran öğrencilerin en az başlangıç seviyesinde yabancı dil seviyelerinin olması önemlidir. Hazırlık programı sonunda öğrencilerin başarıyla tamamlamaları gereken seviye (Orta Üzeri) B1+’dır.

Biyoloji, İşletme Bölümleri (%30 İngilizce)

Seviye: En az CEFR B1 (Intermediate)

Puan: En az 60

Bu bölümleri için hazırlık programında yabancı dil eğitimine A1 (Başlangıç) seviyeden başlanmaktadır. Bu nedenle bu programa kayıt yaptıran öğrencilerin en az başlangıç seviyesinde yabancı dil seviyelerinin olması önemlidir. Hazırlık programı sonunda öğrencilerin başarıyla tamamlamaları gereken seviye (orta) B1’dir.

692-691-555-hazirlik-muafiyet-sinavi-basvuru-dilekcesi.docx