Japon Dili Eğitimi Hazırlık Programı Hakkında ÇOK ÖNEMLİ Duyuru

2017 - 2018 Akademik Yılı Yabancı Diller Yüksekokulu

Japon Dili Eğitimi Hazırlık Programı

Yeterlik (Muafiyet) Sınavı ile ilgili Duyuru

Japon Dili Eğitimi Hazırlık Programı 2017 - 2018 Akademik Yılı Güz Dönemi'nden itibaren Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitimi Bölümü'ne bağlanmış olup, duyurular ve bildirimler http://ydyo.comu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Japon Dili ülkemizde ilköğretim ve ortaöğretim sürecinde müfredata dâhil değildir. Japon dilinin bu bağlamda nadir diller arasında yer alması sebebiyle, lisans öğrenimi öncesinde yeterli düzeyde edinimi çok nadir karşılaşılan bir durumdur. Buna bağlı olarak, yeterlik (muafiyet) sınavına girmeyi isteyen yeni kayıtlanmış öğrencilerin sayısının da oldukça düşük olduğu görülmektedir. Bu sebeple, Japon Dili Hazırlık Programı Yeterlik (Muafiyet) sınavına katılım zorunlu değildir; isteğe bağlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple, Yeterlik (Muafiyet) sınavına katılmak isteyen programa kayıtlı öğrencilerin, sınava girebilmek için ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerine dilekçe ile başvurması gerekmektedir.

İlaveten, yukarıda belirtilen gerekçelere dayalı olarak ayrı bir Seviye Tespit Sınavı yapılmayacaktır.

Başvuru tarihleri:  7 - 15 Eylül 2017

Başvuru yeri: Terzioğlu Yerleşkesi YDYO Öğrenci İşleri

Sınav hakkı olan öğrenciler:

1) 2017 - 2018 Akademik yılında yeni kayıtla gelen öğrenciler arasında Yeterlik (Muafiyet) sınavına girmek isteyenler,

2) Kayıtlandığı akademik yıl (iki yarıyıl) sonunda Zorunlu Japon Dili Hazırlık Programında başarısız olmuş öğrenciler arasında Yeterlik (Muafiyet) sınavına girmek isteyenler,

Sınav tarihi ve yeri

19 Eylül 2017

20 Eylül 2017

Japon Yazı Sistemi

Japonca Okuma-Anlama

Japonca Dilbilgisi

Japonca Konuşma ve Dinleme

Sınav yeri:

Deniz Bilimleri Fakültesi, 10 no’lu derslik

Sınav yeri:

Deniz Bilimleri Fakültesi, 10 no’lu derslik

NOT: Yeterlik (Muafiyet) sınavı 4 aşamada yapılacak ve her aşamadan 70 ve üzeri puan alabilenler sınavın bir sonraki aşamasına girebileceklerdir. Sınavın her aşamasından 70 ve üzeri alınması zorunludur.

NOT 2: Japon Dili Eğitimi Hazırlık Programı öğrencileri için Oryantasyon Programı yapılacaktır. Program detaylarını ekteki dosyadan inceleyebilirsiniz. Oryantasyon Programına katılım zorunludur.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
HAZIRLIK EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI