İngilizce Hazırlık Sınıfı Listeleri ve Kitap Setleri

BİR İŞLEM YAPMADAN ÖNCE İLANIN TAMAMINI DİKKATLİCE OKUYUNUZ

Seviye belirleme sınav sonuçlarınıza göre seviyenizi (A1, B1), ders alacağınız şube ismini (G1, E7 vs gibi), ve satın alacağınız kitap setlerinin isimlerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak görebilirsiniz. Listelerde seviye belirleme sınavına girmeyen adayların da ismi bulunmaktadır. Açılan sayfadan sol altta her birim için GEPP, BİGA ve ELL-ELT isminde bir sekme yer almaktadır. Biriminize göre sekmeye tıklayarak isminizi bulabilirsiniz.

*Biga İsteğe Bağlı Hazırlıkta seviye grubunda yer alabilecek öğrenci sayısı yetersiz olduğu için tüm gruplar başlangıç seviyesi olan A1 seviyeden başlayacaktır. Biga İsteğe Bağlı Hazırlık Şube isimleri hafta içinde eklenecektir.

*GEPP grubunda seviye sınıflarında eğitim alacak ikinci öğretim öğrencileri gündüz gruplarıyla ders alacaklardır. İkinci öğretimde seviye sınıfı açılmamaktadır. Bu öğrenciler ikinci öğretim saatlerinde ders almak isterlerse dilekçe ile müracaat ederek ikinci öğretim sınıflarına geçebilir ancak bu durumda A1 seviyeden başlayarak ders alırlar.

*Kayıt esnasında İsteğe Bağlı Hazırlık işaretleyen ancak daha sonra vazgeçen İsteğe Bağlı Hazırlık öğrencilerinin 2 Ekim 2020 17:00’a kadar ekteki dilekçeyi doldurup imzalı dilekçenin taranmış halini e-posta ile ozgegulme17@comu.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. Aşağıdaki linkte yer alan listeye destek yılı almak için başvuru yapan öğrenciler eklenecek, hazırlık almaktan vazgeçen İsteğe Bağlı Hazırlık öğrencileri ise listeden çıkarılacaktır.

Seviye Belirleme Sınavı sonucunuza göre seviyenizi, şubenizi ve satın alacağınız kitap setini görüntülemek için tıklayınız.

Eğitim setlerinin satışı online olarak yapılacak ve setler satış sitesinde belirttiğiniz posta adresine kargo ile gönderilecektir. Satışlar  www.enokul.com.tr ve https://ingilizcekitaplar.net/urun/canakkale-18-mart-universitesi-ingilizce-hazirlik-sinifi-kitap-seti-oxford/ internet sitelerinden yapılmaktadır. Hangi setleri almanız gerektiği yukarıdaki bağlantıdaki listede isminizin yanında yazmaktadır.

www.enokul.com.tr üzerinden yapacağınız kitap satın alımlarında grubunuzu seçerek aşağıdaki grup kodunuzu gireceksiniz.

ELT-ELL Hazırlık Programı Kodu:                         ÇOMÜHAZELL

GEPP Hazırlık Programı A:                                  ÇOMÜHAZGEPPA

GEPP Hazırlık Programı B:                                  ÇOMÜHAZGEPPB

Biga İsteğe Bağlı Hazırlık Programı

(Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi):            ÇOMÜHAZBİGA

Kitap setlerini dersler başlamadan (5 Ekim 2020) önce mutlaka temin ediniz.

Kitapları satın aldığınızda kitapların içlerinde çevrimiçi (online) ödev şifreleri çıkacaktır. Bu şifreler ile gireceğiniz platform üzerinden ders dışı ve ders içi çalışmalar yapılacaktır. Bu şifreleri muhafaza ediniz. Şifreniz kaybolursa yeni şifre almak için yeniden kitap satın almanız gerekecektir.

Dersler 5 Ekim 2020’de başlayacaktır ve Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi (online) olarak işlenecektir. Microsoft Teams sınıf (ekip) kodlarınız ve haftalık ders programları hafta içinde internet sayfamızda paylaşılacaktır. Microsft Teams kurulumu aşağıdaki linkte anlatılmıştır.

2019-2020 Akademik Yılında Başarısız Olan Öğrenciler

GEPP grubunda Skills dersi kitabı, ELL-ELT grubundaysa tüm kitaplar değişmiştir. Hazırlık tekrarı yapacak öğrencilerin yeni kitap setleri almaları gerekmektedir.

2019- 2020 akademik yılında derslere devam şartını yerine getiren ancak yeterli başarı puanını sağlayamadığı için başarısız olan öğrenciler isterlerse 2020-2021 akademik yılında bir yıl daha Zorunlu Hazırlık destek yılı alabilirler. Bu öğrenciler tekrar hazırlık almaları durumunda aktif öğrencilerle aynı devam, sınav ve diğer ölçme değerlendirme kriterlerine tabidir. Destek yılı almak isteyen öğrencilerin 30 Eylül 2020 17:00’a kadar ekteki dilekçenin imzalı halini taratarak ozgegulme17@comu.edu.tr adresine mail göndermeleri veya şahsen elden imzalı dilekçelerini Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Destek yılı alan öğrenciler güz döneminde 70 puan (%30 İngilizce bölümler için 60) başarı puanı sağlarlarsa Ocak 2021'de yapılacak olan Hazırlık Muafiyet sınavına girmeye hak kazanırlar. Sınavın her aşamasından geçer not almaları durumunda bahar döneminde lisans programlarında eğitime devam ederler.

2019-2020 akademik yılında nottan başarısız olan ancak 2020-2021 akademik yılında hazırlık destek yılı almayacak olan öğrenciler herhangi bir ön koşul olmaksızın 25-29 Ocak 2021 ve 21-25 Haziran 2021’de yapılacak muafiyet sınavına sınav tarihinden bir hafta önce dilekçe vererek katılabilirler. Başarılı olmaları durumda Hazırlık Programından muaf olurlar. Ancak bu öğrencilerin muafiyet sınavının her aşamasında geçer not almaları gerekmektedir. Aksi takdirde sınavın bir sonraki aşamasına giremezler.

2019-2020 Akademik yılı Güz Döneminde devamsızlıktan kalan öğrencilerin 2020-2021 akademik yılında hazırlık almaları zorunludur. Bu öğrencilerin dilekçe vermelerine gerek yoktur.

860-847-558-262-istege-bagli-hazirlik-iptal-dilekcesi.docx
861-hazirlik-destek-yili-basvuru-dilekcesi.docx