Hazırlık Yeterlik Sınavı Örnekleri ve Sınav İçeriğine İlişkin Duyuru

Eylül 2018 Hazırlık Yeterlik Sınavı Örnekleri ve Sınav İçeriğine İlişkin Duyuru

Muafiyet / Yeterlik Sınavına İlişkin Bilgilendirme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Sınav Birimi tarafından hazırlanan, güncellenmiş İngilizce Hazırlık Programı muafiyet / yeterlik sınavı ile seviye tespit sınavı örneklerini aşağıda bulabilirsiniz. Sınavları incelemeden önce sınavla ilgili bilgilendirmeyi mutlaka okuyunuz.

Muafiyet sınavı kaç bölümden oluşuyor?

Sınav, toplamda üç aşamadan oluşmaktadır.

İlk aşama 80 soruluk bir testtir. Bu aşamadan yeterli puanı alan adaylar ikinci aşamaya girebilir.

İkinci aşama “ Writing Skills ” adayların yazma becerilerini ölçen bir sınavdır. İlk aşamayı başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir.

Üçüncü aşama ise “Listening and Speaking Skills” adayların dinleme ve konuşma becerileni ölçen bir sınavdır. İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir.

Muafiyet sınavı kaç puan?

Sınava giren adaylar bir sonraki sınava girebilmek için her aşamadan 100 puan üzerinden en az 70 puan ve üzerini almak zorundadır.*

* %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır.

%30 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.

Muafiyet sınavı bölümlerinin zorluk derecesi nedir?

Bölümleri %100 İngilizce ve %30 İngilizce olan hazırlık öğrencileri için muafiyet sınavının kapsamı kolaydan zora doğru ilerlemektedir. (Düzey:A2, B1, B2)

Bölümleri %100 İngilizce olan İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri için hazırlık muafiyet sınavının düzeyi B2- C1'dir.

Önemli Not: Bölümleri %100 İngilizce (Moleküler Biyoloji & Genetik, Çevre Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler) ve %30 İngilizce (Biyoloji) olan hazırlık öğrencileri sınavdan muaf olamadıkları taktirde takip eden günlerde Seviye Tespit Sınavına girmek zorundadırİngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri için seviye belirleme sınavı yapılmayacaktır.

Yeterlik Sınav Sonucu Nasıl Hesaplanmaktadır?

Sınavın tüm aşamalarından 70 ve üzeri (eğitim Dili %30 İngilizce olan bölümler için 60) puan alan öğrencilerin notları, tüm bu girdikleri sınavların sonuçlarının belli yüzdeliklerle hesaplanması ile ortalaması alınarak belirlenir. Yüzdelik dağılımı aşağıdaki şekildedir.

1. Aşama - Test: %40

2. Aşama - Writing %30

3. Aşama - Listening&Speaking %30

Örnek Sınavlar

ELL-ELT (İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı)

1. aşama örnek sınavını indirmek için tıklayınız.

2. aşama örnek Writing (Yazma) Sınavını indirmek için tıklayınız.

3. aşama örnek Listening (Dinleme) Sınavını indirmek için tıklayınız / Speaking (Konuşma) Sınavını indirmek için tıklayınız.

Listening Audio 1

Listening Audio 2

Listening Audio 3

ELL-ELT Cevap Anahtarı

GEPP (Moleküler Biyoloji ve Genetik, Çevre Mühendisliği, Biyoloji, Uluslararası İlişkiler)

1. aşama örnek Sınavını indirmek için tıklayınız.

2. aşama örnek Writing (Yazma) Sınavını indirmek için tıklayınız.

Listening Audio 1

Listening Audio 2

Örnek Seviye Tespit Sınavını indirmek için tıklayınız.

GEPP Cevap anahtarları için tıklayınız.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı örnek Seviye Tespit Sınavı için tıklayınız

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı örnek Seviye Tespit Sınavı cevap anahtarı için tıklayınız

*İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı için muafiyet sınavı uygulanmamaktadır.

Örnek sorular sınav formatına ilişkin bilgi vermek amacıyla paylaşılmıştır. Sınavların kapsam, içerik ve zorluk dercesi ilgili akademik yılın müfredatına göre farklılık gösterebilir.