Hazırlık Programları Devamsızlık Saatleri

Önemli Duyuru

HAZIRLIK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

DEVAMSIZLIKLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Hazırlık programlarında yönetmelik gereği devamsızlık hakkı dönemlik olarak işlenen ders saatinin %15 i olarak belirlenmiştir. Bu durumda haftalık 22 saatlik eğitim veren:

ELT / ELL

%100 / 30

İsteğe Bağlı

hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.

Haftalık 24 saat eğitim veren Japonca Hazırlık Programı için devamsızlık hakkı dönemlik 50 saattir. 51 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.

Öğrencilerimizin vize haftasına kadar olan devamsızlıkları vize haftasından sonra bir defaya mahsus olmak üzere açıklanacaktır. Bunun dışında derse giren öğretim elemanlarına bu konuda baskı yapılmaması gerekmektedir. Öğrencilerin devamsızlıklarını takip etmeleri kendi sorumlulukları dahilindedir.

ÖNEMLİ NOT: 18.09.2017 tarihinden (derslerin başlama tarihinden) sonra okulumuza kayıtlanan ve hazırlık programında öğrenim gören öğrencilerimiz için de devamsızlık hakkı %15 şeklindedir. Bu öğrencilerin devamsızlık hakkı olan saatler Öğrenci Bilgi Sisteminde görünen kayıt tarihlerine göre ayrıca hesaplanacaktır.