Hazırlık Eğitimi için YDS sonuç belgelerinin kabulü

Hazırlık Eğitimi programlarında muaf / yeterli sayılabilmek için denkliği kabul edilen sınavlardan yakın zamanda uygulanmış olan YDS sınavının sonuç belgelerinin Hazırlık Bölüm Başkanlığı öğrenci işlerine verilmesine ilişkin bilgilendirmeleri dikkatle okuyunuz.

1- YDS veya eşdeğer bir sınavdan muaf / yeterli olan ve Hazırlık öğrenimi gören öğrenciler sınav sonucuna göre muaf edilmek istiyorsa sınav sonuç belgelerini 18. 04.2016- 22.04.2016 tarihleri arasında bölüm öğrenci işlerine dilekçe ile bırakmalıdır.

2- YDS veya eşdeğer bir sınavdan muaf / yeterli olan ve Hazırlık öğrenimi gören öğrenciler hazırlık öğrenimlerine devam etmek istiyorsa sınav sonuç belgelerini 23.05.2016 - 27.05.2016 tarihleri arasında bölüm öğrenci işlerine dilekçe ile bırakmalıdır.

3- YDS veya eşdeğer sınavdan muaf / yeterli olup hazırlık öğrenimine devam eden öğrenciler sınav sonuç belgesine göre muaf edilmek istemiyorsa dönem sonunda başarı ve devam durumlarına göre Hazırlık Programı final /yeterlik sınavına girebilirler.