Başka Bir Üniversitede Hazırlık Alarak Muafiyete İlişkin Bilgilendirme

Başka bir üniversitede hazırlık sınıfı alarak yabancı dil hazırlık progamından mezun olmak isteyen öğrenciler için bilgilendirme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitim Öğretimi Yönergesi 10/1 maddesi uyarınca son üç yıl içinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi veya başka bir üniversitenin yabancı dil hazırlık programına iki yarıyıl devam ederek programı başarıyla tamamlamış olduğu seviyeyi puanlı bir biçimde belgeleyenler (yaz okulunda devam edilen hazırlık programları hariç) hazırlık programından muaf olabilir. Seviye ve/veya puan bilgisi bulunmayan belge ile yapılan müracaatlarda muafiyet/intibak işlemi yapılamamaktadır.

*Başvuruların ekteki dilekçe ile, seviye ve puan bilgisini gösteren ek ile birlikte Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına yapılması gerekmektedir. Hazırlık sınıfı intibak/muafiyet işlemleri sadece Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Diğer birimlerin hazırlık sınıfı intibak/muafiyet işlemi yapma yetkileri yoktur.

Zorunlu Hazırlık sınıfı muafiyeti için gerekli asgari seviyeler ve başarı puanları bölümlere göre aşağıda sunulmuştur.

İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili Edebiyatı Bölümleri

Seviye: En az CEFR B2 (Upper-Intermediate)

Puan: En az 70

Uluslararası İlişkiler, Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri