21 Eylül 2016 Tarihinde Yapılan Hazırlık Muafiyet 3. Aşama Sınavları Sonuçları

Aşağıdaki listelerde 21 Eylül 2016 tarihinde yapılan Hazırlık Muafiyet 3. Aşama Sınavlarının sonuçlarını bulabilirsiniz.

ELT / ELL dosyası

- İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinin

100 dosyası ise

- Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümlerinin

sınav sonuçlarını içermektedir.

SINAV SONUÇLARINA GÖRE YAPILACAKLAR

- 2016 girişli olup başarılı olanlar, bölümlerinin 1. Sınıfından eğitimlerine devam edeceklerdir.

- 2016 girişli olup başarısız olanlar, Cuma mesai bitimine kadar açıklanacak olan Şube listelerine göre sitemizde yayınlanan ders programlarına göre 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Yabancı Diller Yüksekokulunda hazırlık eğitimlerine başlayacaklardır.

- 2015  ve öncesi girişli olup başarılı olanlar, bölümlerinin 1. Sınıfından eğitimlerine devam edeceklerdir.

- 2015 girişli olup başarısız olanlar, dilerlerse 23 Eylül 2016 Cuma mesai bitimine kadar dilekçe vererek Hazırlık Destek Programı kapsamında hazırlık eğitimi alabilirler veya yabancı dil bilgilerini kendi imkanları dahilinde geliştirerek Ocak, Haziran ya da Eylül ayında yapılan muafiyet sınavlarına girebileceklerdir.

- 2014 ve öncesi girişli olup başarısız olanlar Hazırlık Destek Programı alamazlar ancak Ocak, Haziran ya da Eylül ayında yapılan muafiyet sınavlarına girebileceklerdir.

- Ayrıca Hazırlık Eğitiminden muaf olmak isteyen öğrencilerin, 23 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar YDS (70 ve üzeri) veya dengi sınav sonuç belgelerini ya da başka bir üniversitede hazırlık eğitimi aldıklarını ve başarılı olduklarının gösterir belgeyi bir dilekçe ile bırakmaları gerekmektedir.

21.09.2016 Muafiyet 3. Aşama 100 Sonuç.pdf
21.09.2016 Muafiyet 3. Aşama ELT-ELL Sonuç.pdf