2020 ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI

2020 ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

2020 ERASMUS+ YABANCI DİL SINAVI

2020 Erasmus + Yabancı Dil Sınavı 7 Mart 2020 ve 9 Mart 2020 tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri ve Yeri

Başvurular 17 Şubat 2020- 02 Mart 2020 tarihleri arasında ekteki başvuru formu ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenci işlerine yapılacaktır (Biga Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi dışındaki fakülte ve yüksekokul öğrencileri başvurularını Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işlerine yapacaktır).

Sınav Tarih ve Saatleri ve Sınav Yerleri

Biga yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler sınava Biga yerleşkesinde gireceklerdir. Diğer kampüslerde eğitim alan öğrenciler sınava Yabancı Diller Yüksekokulu binasında girecektir.

Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri son başvuru tarihinden sonra Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında ilan edilecektir.

Yer

Almanca Okuma / Yazma Sınavı

Terzioğlu Kampüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu

Almanca Konuşma Sınavı

İngilizce Okuma / Yazma Sınavı

Terzioğlu Kampüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu

İngilizce Konuşma Sınavı

İngilizce Okuma / Yazma Sınavı

Biga Prof. Dr. Ramazan Aydın Kampüsü

İngilizce Konuşma Sınavı

Pazartesi Saat: 10:00-17:00

Sınavı ilk aşmasından (okuma ve yazma sınavı) 50 puan ve üzeri alan adaylar 9 Mart 2020 Pazartesi, 10:00 – 17:00 saatleri arasında konuşma sınavına gireceklerdir. Konuşma sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin isimleri 8 Mart 2019 Pazar günü Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasında ilan edilecektir.

Adayların sınav başlama saatinden en az 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmaları ve sınavın her aşamasında öğrenci kimlik kartlarını ve T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav Başarı Puanını Hesaplanması

Adayları son başarı puanları yazılı (okuma /yazma) sınavın %75’i, konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır.

Sınav İçeriği

-Yazılı Sınav okuma ve yazma becerilerini ölçen çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır ve süresi 90 dakikadır.

-Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar konuşma sınavına girebilirler. Konuşma sınavında belirli konu başlıkları etrafında toplan sorular üzerinden adayların İngilizce konuşma becerileri ölçülür. Örneğin adaya “Teknoloji” konu başlığı üzerinden internet, teknolojinin faydaları/zararları gibi sorular sorulur. Sınavda öğrencilerin sorulan soruları algılama düzeyleri (comprehension), akıcılık (fluency), telaffuz (pronunciation), doğruluk (accuracy) ve içerik (content) üzerinden değerlendirme yapılır. Her adayın 3-5 dakika arasında konuşması beklenir.

Örnek sınav soruları ile ilgili bilgi http://ydyo.comu.edu.tr/sinavlar/erasmus.html adresinden edinilebilir.

2020 Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Başvuru Belgesi.pdf