2019 Erasmus Yabancı Dil Sınavı
Erasmus Yabancı Dil Sınavı 2 Mart ve 4 Mart tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılacaktır.
Başvuru Tarihleri ve Yeri
Hava muhalefeti nedeni ile 25 Şubat 2019 tarihinde eğitim öğretime bir (1) gün süre ile ara verildiğinden, başvurular 27 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.
Başvurular 11 Şubat 2019 - 26 (27) Şubat 2019 tarihleri arasında ekteki başvuru formu ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenci işlerine yapılacaktır (Biga yerleşkesi dışındaki fakülte ve yüksekokul öğrencileri başvurularını Yabancı Diller Yüksekokulu’na yapacaktır).
Sınav Tarih ve Saatleri
Okuma ve Yazma Sınavı: 2 Mart 2019 Cumartesi, 10:00 - 11:30
Konuşma Sınavı: 4 Mart 2019 Pazartesi, 10:00 – 17:00
Sınavı ilk aşmasından (okuma ve yazma) 50 puan ve üzeri alan adaylar 4 Mart 2019 Pazartesi, 10:00 – 17:00 saatleri arasında konuşma sınavına gireceklerdir. Konuşma sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin isimleri 3 Mart 2019 Pazar günü Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasında ilan edilecektir.
Adayların sınav başlama saatinden en az 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmaları ve sınavın her aşamasında öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Sınav Yeri
Biga yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler sınava Biga yerleşkesinde gireceklerdir. Diğer kampüslerde eğitim alan öğrenciler sınava Yabancı Diller Yüksekokulu binasında girecektir.
Öğrencilerin hangi sınav salonlarında sınava girecekleri son başvuru tarihinden sonra Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasında ilan edilecektir.
Sınav Başarı Puanını Hesaplanması
Adayları son başarı puanları yazılı (okuma /yazma) sınavın %75’i, konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır.
Sınav İçeriği
-Yazılı Sınav okuma ve yazma becerilerini ölçen çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır ve süresi 90 dakikadır.
-Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar konuşma sınavına girebilirler. Konuşma sınavında belirli konu başlıkları etrafında toplan sorular üzerinden adayların İngilizce konuşma becerileri ölçülür. Örneğin adaya “Teknoloji” konu başlığı üzerinden internet, teknolojinin faydaları/zararları gibi sorular sorulur. Sınavda öğrencilerin sorulan soruları algılama düzeyleri (comprehension), akıcılık (fluency), telaffuz (pronunciation), doğruluk (accuracy) ve içerik (content) üzerinden değerlendirme yapılır. Her adayın 3-5 dakika arasında konuşması beklenir.
Örnek sınav soruları ve başvuru formu ekte sunulmuştur.