10.10.2020 Tarihinden Sonra Kayıt Olan veya TÖMER Muafiyeti Alan Öğrenciler İçin Hazırlık Muafiyet Sınavı (28.10.2020, Saat 11:00)

Lütfen İlanının Tamamını Dikkatlice Okuyunuz

TÖMER Muafiyetini 10.10.2020 tarihinden sonra alan yabancı öğrenciler veya bu tarihten (10.10.2020) sonra kayıt olan öğrenciler için 28.10.2020 Çarşamba, 11:00-13:00 saatleri arasında Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet Sınavı yapılacaktır. Sınavın tüm aşamaları tek oturumda çoktan seçmeli 80 soruluk (test) tek bir sınav olarak uygulanacaktır.

Bu öğrencilerin sınava katılmak için dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokuluna başvurmaları gerekmektedir (dilekçe formu ekte sunulmuştur). Öğrencilerin başvuruları incelendikten sonra sınavın uygulanacağı Microsoft Teams ekip kodu başvuruda öğrencilerin verdikleri maile gönderilecektir.

*2020/2021 Akademik Yılı Güz Döneminde yapılan Hazırlık Muafiyet Sınavlarından birine katılmış öğrenciler tekrar muafiyet sınavına giremezler. Bu öğrenciler TÖMER muafiyetlerini aldıktan sonra eğer zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlığı bulunan bir programın öğrencisi ise Hazırlık Muafiyet Sınavına girmek veya Hazırlık Programında eğitim almak için dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işlerine müracat etmesi gerekmektedir.

*TÖMER muafiyeti olmayan yabancı uyruklu öğrenciler Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet Sınavına giremezler

*Öğrencilerin sınava katılmaları için Microsoft Teams hesabı açmış olmaları ve uygulamayı cihazlarına/bilgisayarlarına kurmuş olmaları gerekmektedir. Aşağıdaki linkte yer alan videodaki adımları takip ederek Microsoft Team üyeliği alabilirsiniz.

Dilekçe formu ekte sunulmuştur.

Tüm dilekçelerde başvuru nedenin net olarak ifade edilmesi ve aşağıdaki bilgilerin yer alması gerekmektedir.

Başvuru Tarihi

Adı Soyadı